10 Ağustos 2013 Cumartesi

Guldexwîn çizgi roman çıktı

Kürt edebiyatının ilk çizgi çocuk kahramanı “Guldexwîn”, Dîwan Yayınları’ndan Çıktı

Çocuklara ve çocukluğunu özleyenlere müjde!... Kürtçe edebiyatın ilk çizgi çocuk kahramanı olan ve “Kürtler’in Heidi’si”olarak çağrılan “Guldexwîn”, kitap olarak Dîwan Yayınları’ndan çıktı.
 
Ekoloji ve çevre bilinci alanındaki çalışmalarıyla tanınan edebiyatçı – yazar İbrahim Sediyani’nin yazdığı ve geleceğin ressamları arasında gösterilen henüz 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Zişan Özeke’nin çizdiği“Guldexwîn”, önemli bir ihtiyaca cevap verecek gibi.
 
Çocuklara doğa sevgisi, hayvan sevgisi ve çevre bilinci kazandırma amaçlı kaleme alınan “Guldexwîn”, bir çocuk kitabı olarak Dîwan Yayınları tarafından büyük boy, sayfaları kalın ve renkli olarak basıldı. Kitabın editörlüğünü Muhammed Jiyan, mizanpajını ise Rıdvan Halil yaptı. 63 sayfalık büyük boy çocuk kitabının tamamı resimli ve renkli.
 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin şirin bir dağ köyünde yaşayan cici kızGuldexwîn’in yaramazlıkları, halkımızın neşe kaynağı olacak, evlerimize sevinç ve mutluluk getirecek.
 
 “Adını Arayan Coğrafya” (2009, Özedönüş Yayınları) adlı araştırma kitabı ve “Gülistan” (2012, Ekin Yayınları) adlı şiir kitabı bulunan gazeteci, yazar, şair ve doğa aktivisti İbrahim Sediyani’nin, “Guldexwîn”, üçüncü kitabı olarak sevenleriyle buluşuyor.
 
KÜNYE BİLGİLERİ:
Guldexwîn
İbrahim Sediyani – Zişan Özeke

Dîwan Yayınları
Zeyrek Mah. İtfaiye Cad. No: 17/3, Fatih – İstanbul
Tel: (0212) 534 48 30, Mail: diwankitab@gmail.com

Kaynak - Siirtliler

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails