28 Ağustos 2013 Çarşamba

Avengers 1998 Dizisi 0. Sayı (Ara Öykü) Özeti

Avengers grubu üyesi Scarlett Witch'in ruhsal dengesizlik yaşayarak dostlarına sırt dönmesi çok ciddi değişimlere neden olur. "Avengers Dissassembled" ile "House of M" öykülerinin alt yapısı işte bu dizinin özetlediğim sayılarıyla ilintili. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Dizisi 16, 17 ve 18. Sayı Özeti linkinden diğer yazılara ulaşabilirler.

Avengers 0

Wizard Dergisi için hazırlanan özel bölüm yukarıdaki sayıyla bir sonrakinin arasında yer alıyor. Basit bir öykü ancak bazı hazırlıklar yapılması bakımından önemli. Kurt Busiek yazmış, Stuart Immonen çizmiş.

İlginçlikler başlar artık. Basın öven havalarda Avengers'in son dizisinde olanların haberlerini yapmıştır. Haber içeriği yavaş yavaş "bunlar tehlike mi aslında"ya dönmektedir. Özellikle Tarikat bahçesinde olanlardan sonra onların dinsel ayrım yaptığı iddiası gündeme düşmüştür. Bu arada Grim Reaper tedavi gördüğü hastaneden robotlarca kaçırılmıştır. Basının sorularına yanıt veren Iron Man tarikatla ilgili sorular olduğuna dikkat çeker.
Yeni bir haber gelir, Avengers grubu bir olaya müdahaleye gitmektedir. Onları da Maria Stark Vakfı sponse ettiği belirtilir birden (bu para işi önemli olacak çok)!


Osborne veliahtlarından biri eko-teröristlerce kaçırılmıştır, şirket üçüncü dünya ülkelerindeki kimyasal kirletmeleri durdurmazsa öldüreceklerdir. Avengers midahale eder. Türkçe yayınlanan Iron Man'lerde karşılaştığımız Firebrand'ın farklı bir versiyonunun liderlik ettiği teröristler mücadeleye hazırlanırlar. Firebrand, Avengers için "crypto-faşist" terimini kullanır "Statükonun kriptofaşist askerleri...". Kriptofaşist, ilk kez Adorno'nun kullandığı ve 1968 yılı itibariyle yaygınlaşmış bir terimdir. "Gizli zorba" olarak çevrilen terim her tür sistem yanlısı zorbalık için kullanılmaktadır.

Her neyse, dağıtırlar teröristleri. Grup nefes alacakken basın üzerlerine saldırır. Zaten buradaki sorular daha sonra sık sık okunacaklar arasında olacak:


Bu arada onların bu halini Ultron'un izlediği görülür. Ancak "someone watch the watchmen"... Birisi de onu izlemektedir:

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails