25 Ağustos 2013 Pazar

Amazon gözünü çizgi romana dikti

ABD’li dev alışveriş sitesi hem matbu hem de dijital çizgi roman yayıncılığına gireceğini açıkladı.


Amazon’un kurduğu yeni alt şirket Jet City Comics şimdiden aralarında “Game of Thrones”un yazarı George R. R. Martin’in de bulunduğu bazı ünlü isimlerle anlaştı. Martin’in “Meathouse Man” adlı kısa hikâyesi 2013’de yayınlanması planlanan bir çizgi romana uyarlanacak.

Yeni şirket, Martin’in “The Hedge Knight” ve “The Sworn Sword” gibi öykülerine dayanan ve baskıları tükenen iki grafik romanın yeni dijital edisyonlarını da sırasıyla Kasım 2013 ve 2014 başında yayımlayacak.

Jet City Comics’in yazar kadrosunda bilimkurgu yazarı Neal Stephenson ve “Wool” kısa hikâye serisi halen Amazon’un Kindle e-kitap mağazası vasıtasıyla dikkat çekici bir kişisel yayın başarısı kazanan Hugh Howey de bulunuyor.

Amazon, Kindle üzerinden hem bağımsız hem de seri şeklinde yayımlanacak olan Jet City Comics kitaplarının matbu olarak da basılacağını açıkladı.

Amazon’un halen 2009 yılında faaliyete geçen ana alt yayın kuruluşu AmazonEncore’un yanı sıra kült kurgu (47North), gerilim (Thomas & Mercer), romans (Montlake Romance), çocuk kitapları (Amazon Children's Publishing) ve yabancı edebiyata (AmazonCrossing) yönelik bağlı yayın kuruluşları bulunuyor.

(Guardian)

Kaynak - Time Türk

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails