13 Ağustos 2013 Salı

10 maddede Wolverine

X-Men serisinin en sevilen kahramanlarından biri; Wolverine’in ikinci ‘solo’ filmi bu hafta vizyona girdi. Film için, ‘konusu zayıf’ diyen de, aksiyon dozunu seven de oldu. Yıllardır film ve çizgi romanlarda karşımıza çıkan Wolverine’in biyografisine bir göz attık.
Marvel’in en sevilen süper kahramanlarından biri olan Wolverine, sanıldığı gibi ilk kez X-Men serisine ait bir çizgi romanda değil, 1974’te The Incredible Hulk’un 180’inci sayısında ortaya çıkmıştı. O günden bu yana çizgi roman ve çizgi filmler haricinde Wolverine’le beş kez de beyaz perdede karşılaştık.
Fakat Wolverine’in ilk resmi hikâyesi 2001 ve 2002 yılları arasında X-Men Origins (X-Men: Kökenler) adlı seride yayımlandı. Çizgi roman, film, dizi ve oyunlar, bu biyografiyle uyuşuyor.
1 - Wolverine 1880 yılında Alberta, Kanada’da James Howlett ismiyle doğdu. Babası zengin bir çiftçi olan John Howlett, annesi Elizabeth Howlett’tı. Gizli güçleri, evden atılan uşak Thomas Logan’ın, babası John Howlett’i öldürmesiyle ortaya çıktı. Bu olay nedeniyle Wolverine’in mutant güçleri tetiklendi ve pençelerini ilk kez kullandı… Öldürdüğü ‘uşak’ Thomas Logan’ın, öz babası olduğunu sonraları öğrendi.
2 - Hayatı boyunca ısrar ettiği göçebe yaşam tarzı, bu olaydan sonra başladı. Arkadaşı Rose ile evden kaçtılar. Wolverine duyduğu pişmanlığın etkisiyle Logan ismini kullanmaya başladı.
3 - Onu seven kadınların sonu ölümdü… Rose’u, uyurken farkında olmadan pençeleriyle öldürdü. Bu olayın ardından Kanada’da Kızılderililer’le yaşamaya başladı. Âşık olduğu Gümüş Tilki öldürüldü. Filmde ve çizgi romanda âşık olduğu bir başka karakter Jean Grey’in de sonu ölüm olacaktı.
4 - İki Dünya Savaşı’nı da gördü. I. Dünya Savaşı’nda Kanada adına savaştı. Savaşın ardından Japonya’ya yerleşti ve Itsu adlı bir Japon’la evlendi. Daken adında bir oğlu oldu. Birçok dövüş sanatını tatbik etti, eğitimini aldı. II. Dünya Savaşı’nda Kaptan Amerika ile birlikte savaştı.
5 - Savaştan sonra paralı askerlik yapmaya başladı. CIA’in eline düştü. Gizli operasyonlar için hafızasına sahte anılar yerleştirildi. Wolverine’in sürekli geçmişini aramasının temellerinden biri budur. 
6 - Adamantium metal kemiklerini, Weapon X projesine borçlu. Kaçırılan ve acı verici deneylere maruz kalan Wolverine, ‘yok edilemez’ kemiklerini böyle elde etti. 
7 - X-Men ile ilk teması, ekibin kurucusu psişik güçleriyle ‘ünlü’ Charles Xavier’in, Wolverine’i Kanada istihbaratına tavsiye etmesiyle oldu. Kanada istihbaratı, bir süre kullandığı Wolverine’e, onu tavsiye eden kişiyi öldürme emri verdi. Xavier, kendine suikast yapacağını öğrenince, Wolverine’in hafızasını sildi...
8 - Gelişkin hayvani duyularını, Magneto’nun kemiklerindeki adamantiumu sökmesine borçlu… Bu onun ‘doğal’ evrimini hızlandırdı. Kemiklerine yeniden adamantium yerleştirilirken yaşanan sorun nedeniyle koku alma, işitme ve uzağı görme duyuları olmadığı kadar gelişti. 
9 - Psişik güçlere karşı direncini, Profesör Xavier ile yaptığı zihin çalışmaları sayesinde kazandı.
10 - Wolverine tam bir dil uzmanı… İngilizce, Japonca, Çince, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Kızılderili dillerini akıcı olarak konuşuyor.     Fransızca, Taylandça, Vietnamca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Korece, Hintçe ve Farsça olarak da derdini anlatabiliyor. 
Kaynak - Akşam

1 yorum:

el ingenioso hidalgo don quijote de la mancha dedi ki...

wolverine ve deadpool' un olduğu film tadından yenmez :D

Linkler

Related Posts with Thumbnails