21 Haziran 2013 Cuma

Ağaç Adam GROOT Evreni Koruyor

Marvel Comics'in çizgi romandan sinemaya uyarlanan filmler kervanına katmaya hazırlandığı Guardians of the Galaxy ekibinde bir de ağaç adam var: GROOT.

Groot, bir ağaç adam. Kendisi Planet X adlı bir gezegenin yöneticisi ve aslında uzaylı. Yaratıcıları ise Stan Lee, Jack Kirby ve Dick Ayers. 

Marvel Comics'in bu adından başka bir şey söyleyemeyen karakteri dünyaya bir düşman olarak gelmiş, insanları üzerlerinde deney yapmak üzere kaçırmaya kalkışmış ilk zamanlar. 1960 yılında Tales to Astonish dizisini 13. sayısında ortaya çıkan Groot 1976 yılında The Incredible Hulk Annual 5. sayısında Hulk'la dövüşmüş,  1997 yılında ise Sensational Spider-Man'ın 1. sayısında da Peter Parker'ın rüyasına girmiş. 2006'da ise son kötü adam rolü için çıkmış sahneye: Nick Fury's Howling Commandos

Bu kötü adam günlerinde acı yenilgiler yaşamış Groot. Dünyaya ilk ulaştığında ve insanları kaçırmak istediğinde Termitler yemiş onu. Daha sonra Kötü adam Xemnu onu tekrar yetiştirmiş ama bu defa da Hulk parçalamış. Fury ve ekibi tarafından ele geçirilmiş. 

Ben kendisiyle Marvel Comics'in muhteşem hikayesi Annihilation'da tanıştım. 2007-2008 yılları arasında yayınlanan hikaye ile ilgili daha geniş yazıyı ANNIHILUS: Klişe Kötüden Dehşete Evrim'den okuyabilirsiniz. İşte bu Marvel evrenindeki gezegenlerin istila edildiği ve milyarlarca canlının yok edildiği hikayede Groot ortaya çıkıyor, Starlord, Bug, Cosmo, Adam Warlock, Drax the Destroyer, Gamora, Phyla-Vell, Rocket Raccoon, Mantis'e katılarak Guardins of The Galaxy grubuna dahil oluyor. Birlikte evreni kurtarmak üzere harekete geçerler. Başarırlar. Birçok kez hem de. Yalnız anımsatmakta fayda var, burada bahsi geçen GOTG grubu 2008 yılında kurulandır. 1969 yılında kurulan değil. 
İşte böyle, yürüyen bir ağaç yeri geliyor evreni kurtarıyor...


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails