15 Nisan 2012 Pazar

Şafak Sezer'den çakma XIII dizisi!

Şafak Sezer ilk kez ciddi bir rol canlandıracak. Peki oynayacağı dizi çok bilindik bir hikayeden mi 'esinlendi'? Şimdi herkes 'yoksa bu dizi çakma XIII mü' diye soruyor
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) Bu cuma akşamı saat 22.45'te ilk bölümü KanalTürk'te ekrana gelecek olan Aynadaki Düşman'ı Hakan Kurşun, Kamil Aydın ikilisi yönetirken, başrolleri ise Şafak Sezer, Fadik Sevin Atasoy, Mine Tugay, Mahir Günşiray, Haluk Piyes ve Mehmet Çevik paylaşıyor.Dizi daha önce de aynı isimle TRT'de yayınlanmıştı.
HAFIZASINI KAYBETMİŞ GENÇ SAHİLE VURUR
Aynadaki Düşman, kurgusal bir olayın dekorunda, izleyicileri ülkenin yakın tarihine ışık tutacak sürükleyici bir maceraya davet ediyor.
Son günlerde ülkede yaşanan kaos ortamıyla, ilk bakışta hiçbir ilgisi yokmuş gibi görünen bir genç (Murat), fırtınalı bir gecede yaralı olarak sahile vurur. Geçmişe ait hiçbir şey hatırlamayan Murat'ın kim olduğuyla ilgili de herhangi bir fikir yoktur. Dahası, kimliğini bulmak için çıktığı yolculukta, üstü örtülen bir cinayetin tehlikeli sırlarına, adım adım yaklaştığından habersizdir.
Murat kimdir? Önceki hayatına ait sırları nelerdir? İçine girdiği bu yalanlar labirentinde, asıl kimliğine ulaşmayı başarabilecek midir?
Herşeyin gösterildiği gibi olmadığı, her yalanın arkasında mutlaka sağlam bir hikayenin bulunduğu acımasız bir dünyanın kapıları, bu kez çok farklı bir biçimde aralanıyor.
XIII DİZİSİNİN ÇAKMASI MI?
Dizinin konusu böyle. Peki izleyicileri böyle bir maceraya davet eden hikayeyi okuduğunuzda tanıdık gelmiyor mu?
İlk önce Çizgi Roman olarak piyasaya çıkan, sonra öyküsü beğenilince romanı, filmi, dizisi hatta bilgisayar oyunu bile yapılan bir hikaye aklımıza geldi bizim. XIII olarak bilinen, hafızasını kaybeden bir suikastçinin hikayesi...
ÖNCE ÇİZGİ ROMAN
Jean van Hamme'ın hikayesini yazdığı, William Vance'in de resimlediği çizgi roman dizisinde hafızasını kaybetmiş olarak sahilde bulunan kahramanımızın kim olduğuna dair elindeki tek ipucu, göğsündeki "XIII" dövmesidir. Kendisini öldürmeye gelen katilleri son derece ustaca haklar ve kim olduğunu öğrenmeye çalışır. Bu esnada peşinde devletin pek çok kurumu, gizli servisi vardır ve çok önemli bir suikast ile suçlanmaktadır.
Çizgi Roman, Marmara Yayıncılık tarafından 13 Kara Güneşin Günü ismiyle Türkçe'de de basıldı.
ARDINDAN ROMAN
Bu çizgi romanın güçlü hikayesi, daha sonra Hollywood'da çok popüler bir ikon haline gelecek olan Jason Bourne karakterine de ilham verir. Çizgi romandakine çok benzeyen bir hikaye ünlü yazar Robert Ludlum tarafından Bourne Identity isimli roman serisinde işlenir.
SONRA FİLM
Jason Bourne karakteri sinemada 3 filmde hayat bulur. Onu canlandıran Matt Damon aksiyon filmlerinin aranılan bir oyuncusu olur.
FRANSIZ VE KANADALILARDAN DİZİ
Fransız ve Kanadalı girişimciler hikayeyi 2008 yılında bir mini televizyon dizisi olarak çektiler. Stephen Dorff, Caterina Murino ve Greg Bryk'in başrollerini üstlendiği 2 bölümlük dizinin beğenilmesi üzerine 2011 yılında aynı ekiple 13 bölümlül bir dizi daha çevrildi.
Şimdi herkes, Şafak Sezer'in ilk kez ciddi bir rol oynayacağı dizinin XIII isimli seriden ne kadar etkilendiğini merak ediyor.

Kaynak -Gazeteciler.com

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails