21 Nisan 2012 Cumartesi

Kuşadası'ndan Sevgilerle Romanı Tanıtıldı


Yazar Sadık Yemni, konusu Kuşadası'nda geçen polisiye romanı "Kuşadası'ndan Sevgilerle" için İbramaki Sanat Galerisi'nde imza ve söyleşi düzenledi.
Yazar Sadık Yemni, konusu Kuşadası'nda geçen polisiye romanı "Kuşadası'ndan Sevgilerle" için İbramaki Sanat Galerisi'nde imza ve söyleşi düzenledi.

Otuz yedi yıldır Amsterdam'da yaşayan Yazar Sadık Yemni, 1987'de ilk kitabı Demirden Gaga (De ijzeren snavel) ile başladığı ve ilk yıllarda Hollandaca yazdığı romanlarını anlattı.
Köprünün Ruhu (De geest van de brug) Amsterdam Gülü (De Roos van Amsterdam) ile eurotürkün göçmenlik tarihindeki ilk dedektifi, Orhan Demir'i yaratarak polisiye ve bilim kurgu ile devam ettiğini belirten Sadık Yemni, tiyatro Oyunları, romanlar, çocuk öyküleri, film senaryoları yazdığını söyledi.
Muska, Yatır, Öte Yer, Ağrıyan (2012 Mayıs) ve ünlü kahramanı Sarp Sapmazlı romanları ile okurlarının beğenisini kazanan Yenmi, 2011 yılının Nisan ayı içerisinde Kuşadası'na gelerek yerel bir polisiye romanı olan " Kuşadası'ndan Sevgilerle " için inceleme yaptığını anlattı.
Kuşadası'nda söyleşiyi izleyenlerden bazı kişilerin romanın kahramanları olduğunu belirten Yemni, Hüsnü Dokumacı ve Yerel tarihçi Ali Ergül'e teşekkür etti. İzleyicilerden gelen soruları yanıtladıktan sonra kitap imzalayan Sadık Yemni yarattığı kahramanları ile devam niteliğinde yeni macera kitapları yazmayı düşündüğünü belirtti.
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, Turizm açısından kitabı çok önemli bulduğunu söyleyerek yazarı kutladı ve İngilizce baskısının yapılarak Kuşadası'nda turistlere dağıtılacağını vurguladı. Saraç, Kuşadası'nın mekan ve kişilerinin tarihi olaylar ile anlatımının insanların ilgisini çekeceğine inanarak tanıtım açısından kitapların başarılı bir unsur olduğunu belirtti. Kitapta yer alan kahramanlar ile fotoğraf çekimi yapılarak Sadık Yemni'ye için başarı dilekleri ile çiçek verildi. - AYDIN

Mehmet Kaan Sevinç

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails