14 Ocak 2012 Cumartesi

Ölüm Kayakla Geldi: Black Racer

17 yaşındaki milli kayakçımız Aslı Nemutlu antrenman sırasında geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Federasyonun hemen her kademesi kütüklere çarparak ölen genç kızın ardından birbirini suçlayarak sorumluluktan kaçıyor. Bu iş elbette çözülür, varsa suçlular cezasını bulur. Kızcağızın da ruhu huzura kavuşur!
Yıllar öncesinden bir başka kayakçı geldi aklıma. Şövalye zırhları içinde, zenci bir karakter... Kime dokunsa ölüyor... Jack Kirby'nin yaratısı "Black Racer"!

Black Racer, Jack Kirby tarafından yaratıldı ve ilk kez New Gods dizisinin Temmuz 1971 yılı 3. sayısında okuyucuyla tanıştı. Bilka Yayınlarının Superman dizisini takip edenler ona birçok kez rastlamışlardır.
Asıl adı William Walker olan Black Racer Vietnam savaşında yaralanarak felç olmuş, Darkseid'ın dünyaya taşıdığı savaş sırasında kendisine verilen büyük bir görevi kabul ederek yeni tanrılara katılmıştır. Daha doğrusu içinde ölüm olan görevleri yerine getiren ve iyiyle kötü arasında gezinen birine dönüşmüştür. Burada sıralamaya gerek olmayacağını düşünerek özetliyorum, Black Racer onlarca öyküde hep ölüm üzerinden denge sağlayıcı olarak ortaya çıkmıştır.

Not - Bu karakterin yaratıcısı olan Jack Kirby Marvel comics'e geçince kendisinden New Gods kadar başarılı bir çalışma beklentisiyle karşılaşınca "The Eternals"ı yaratmıştır. Ancak Black Racer'in kayak ve üstün güçler tarafından görevlendirişini büyük usta "Silver Surfer"e dönüştürmüştür.

***

Aslı Nemutlu'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Her ölüm erken ölümdür ama bu kadarı... Hem de sorumsuzlarca gerçekleşeni...


Ümit Kireççi

"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails