19 Ekim 2011 Çarşamba

Reed Richards'ın Yeni Beyaz Bayramlıkları

Sadık comics okurları kahramanlarının öldürülmesine, sonra tekrar dirilmelerine, güçlerini kaybetmelerine ve kazanmalarına, mutasyon geçirmelerine ve düzelmelerine, kostümlerini değiştirmelerine alışkındırlar ama Mr. Fantastik - Reed Richards'ın başına gelen bilmem çok alışıldık bir şey midir?
Comics aleminin süper güçlü "ilk ailesi" olma özelliği taşıyan Fantastik Four grubu Stan Lee - Jack Kirby ikilisi tarafından Kasım 1961'de kurulduğundan/yayınlandığından beri Reed Richards'ın aklı ve ciddiyeti çizgi roman dünyasınca kabul görmüştü. Reed, aklı fikri bilimde olan ve sosyal hayattan hayli kopuk bir bilim adamı imajı çizdi yıllarca. Ciddiyeti de bu kimliğinin bir parçasıydı. Yakın zamanda ekip üyesi Johnny Srotrm'un ölümüyle birlikte değişiklik olmuş, Örümcek Adam ekibe katılmış, kostümler de beyaza dönmüştür. Reed Richards da şekil değiştirebilen bedenine bir beyaz kostüm geçirmiş alemlere dalmıştır. ANcak kişiliğinde değişiklik yoktur, yoktur da o kostümdeki beyaz petek deseniyle biraz farklı bir kişiliği mi hatırlatmaktadır acaba?

DC Comics'in Mark Waid - Frank Quitley imzalı 1999 yılı yaratısı OFFSPRING'le olan kostüm ve güç benzerliği inanılmaz. İlk kez 1999 yılı mini dizisi olan The Kingdom'da ortaya çıkan Ernie O'Brian JLA üyesi sulu zırtlak ciddiyetten uzak Plastik Man'in oğlu. İsminen de anlaşılacağı üzere Plastik man bedenini sayısız şekillere sokabilen bir süper gücün sahibidir ve bu güç oğluna da geçmiştir. İşin kötüsü ciddiyetsizlik de babadan oğula miras kalmış gibidir.

Güç olayı tamam. Comics aleminde aynı güçlere farklı isimlerle sahip olan onlarca karakter var, Reed Richards ile Offspring arasındaki güç benzerliği kabul görebilir. Ancak kişilikleri birbirine taban tabana zıt bu iki kahramanın kostümlerinin neredeyse aynı olmasına ne denebilir ki? Şimdi ister istemez merak ediyor insan: Marvel Comics bir şeyin mi peşinde? Daha büyük değişiklikler mi bekliyor Reed Richards'ı? Yazık değil mi bu adama?

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails