1 Mayıs 2011 Pazar

Enki Bilal'den Haber Var

Geçtiğimiz günlerde basınımızda yer alan 'Enki Bilal'in bir deseni bugüne kadar görülmemiş rekor bir fiyata satıldı' haberi eksik ve yanlıştır..!
Bilindiği üzere bir Enki Bilal resmi ( Bleu Sang ) yine aynı müzayede evi tarafından 27 Mart 2007'de yaklaşık 177 bin euroya satılmıştır… Şu ana kadar bir Enki Bilal eserine verilmiş en yüksek değerdir ve onun rekorudur... Artcurial 28 Mart 2011 'de 'Cent Briques Pour Madagascar'... Madagascar için yüz tuğla, başlığı altında geliri okul yapımında kullanılmak üzere bir müzayede düzenlemiştir... Sanatçı, tasarımcı ve mimarlara 100 tuğla verilmiş ve bu tuğlalarla özgün tasarımlar yapmaları istenmiştir. Enki tuğlayı boyamayı seçmiş, kimi de resim yapmıştır.

Enki'nin tuğlası 19 bin euro’ya satılmıştır...! Toplam elde edilen gelir 563 bin euro’dur ve bir hayır kuruluşu yararına yapıldığı için bu satıştan Artcurial herhangi bir komisyon almamıştır.


Enki Bilal'in Türkiye'de son çıkan kitabı ' Mahlukk' olarak satışa sunuldu...Özgün adı 'Animal'z' Alman yayıncısı EHAPA ve İspanyol yayıncısı NORMA EDITORIAL tarafından aynen korunmuştur. İtalyanca ve Flamanca versiyonları da aynıdır.


Bizde neden 'Mahlukk' olarak çıktığını değerli Türk okuyucularının ve Enki Bilal takipçilerinin takdirine bırakıyorum. Internet üzerinden biraz daha ucuza alınabilmektedir. Yurtdışı satış fiyatıyla neredeyse aynı ama bu kitabın yurtdışı baskıları 'hardback' ve daha büyük boyutta sunulmaktadır. Biz Türkiye'de bu fiyata daha iyisine layık değil miyiz...?


Casterman baskısıyla Türk versiyonu karşılaştırması :

Enki Bilal'in 'Animal'z' dan sonra çıkması beklenen son kitabı 'Julia & Roem ' Enki'nin kitabı tamamlayamaması nedeniyle 2 kez ertelendi. Sonunda 5 Mayıs'ta çıkması kesinleşti. Enki takipçileri için bir kitap daha önerebilirim: Ünlü saat markası IWC ürünlerini tanıtmak için oldukça ağır ve pahalı bir kitap çıkardı. İçinde ülkemize de gelen Paulo Coelho'nun yazdığı hikayeyi Enki nefis resimlerle süsledi. Bu ilginç buluşmayla ilgili İngilizce link: http://www.iwc.com/experiences/magic-art/

IWC Schaffhausen' in Iphone ve Ipad için 'app' ini de ITunes'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz... bu resimlerin bazılarına bu yolla ulaşabilirsiniz..


Hepinize mutlu günler dilerim..


Murat Cem Şerbetci

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails