4 Nisan 2010 Pazar

Shang-Chi Kapakları Kung-Fu'sal

Shang-Chi (Çince- 上氣; pinyin- shàng qì: ruhun yükselişi), Marvel Comics'in Aralık 1973'de Special Marvel Edition serisinin 15 sayısında ortaya çıktı. Yaratıcıları yazar Steve Englehart ile çizer Jim Starlin.
"Master of Kung Fu" adıyla kendi serisinde yer almadan önce bir çok çizgi roman kahramanına konuk olan Shang-Chi aslen "Fu Manchu" pulp roman serisiyle "Kung-Fu" dizisinin çekirgesinin etkisiyle doğmuştur. Aynı dönemlerde Bruce Lee'nin de olduğunu unutmamak da gerekir tabii. Ülkemizde Kung-fu dövüş sanatları dergisinde diğer dövüşçülerle hikayeleri yayınlanan Shang-Chi Örümcek Adam'la Uzay Şövalyesi Rom'da da konuk olmuştu bizlere.
Çrop Blog'a konuk olmasının sebebi ise üç kapağı arasındaki sıkı benzerlik. Gerçi "kung-fu sistemi bellidir uçan tekme de öyle atılır ve kaçılır" denebilir ama kapaklara bütün olarak bakınca eğlenceli görünüyor:
14. sayı
24. sayı
28. sayı
Resimleri daha büyük hallerini aşağıda yorumunu okuyabileceğiniz MANUSH gönderdi, kendisine teşekkür ediyoruz.

2 yorum:

ManusH dedi ki...

ilginç bi detaya değinmişsiniz.

Bu tür "benzer" kapak çizimlerinin değişik serilerde veya aynı seri içinde değişik dönemlerde yenilendiği durumların kimi zaman yayınevleri veya çizerler tarafından özel olarak uygulandığı, atfen yapıldığı veya kimi zaman da konu gereği benzer, esinlenmiş, alıntı hatta kopya izlenimi uyandırdığı hallere düşüldüğü dikkatli okurlar tarafından hep tartışıla gelmiştir :) :)

Bu arada, sizden ricam; mümkünse bu tür görsel materyal üzerinden verdiğiniz bilgilerde sadece birer küçük önizleme resminden ziyade daha büyük boyutlarda resimlere yer verebilirseniz; görsel üzerinden yapılan bilgilendirmeye dair daha net fikir edinilebilir.

Örneğin; bu haber içeriği için:
http://image2.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/52426844496.24.GIF
http://image2.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/52426844496.28.GIF
...gibi.

Blogunuzu yayınınızda başarılar...

Ümit Kireççi dedi ki...

Merhaba,

önerinizi hemen desteğinizle aktardım sayfamıza. böyle böyle daha güzelini yapacağız. desteğiniz için teşekkür ederim.

Linkler

Related Posts with Thumbnails