5 Nisan 2010 Pazartesi

Ken Parker ve Teks tanıtım

Gecikerek paylaşıma sunduğumuz iki yayın: Ken Parker, Teks Özel Albüm
İstanbul dönüşü Kadıköy'e uğradım. Murat'ın dükkana girer girmez rafta bana bakan Ken 41-Hafif Meşrep Kadınlar'ı gördüm (Tay zamanında Kibar Hanımlar diye çevrilmiş). Sevinçten hemen "tek sayı mı?" diye sormuşum. Malum Rodeo arada bir çift sayı birden çıkarıyor ya, umut fakirin ekmeği Tek sayıymış. Sanırım şimdiye kadar Ken'i en yakın planda gördüğümüz kapağa sahip sayının yazar kadrosunda bu kez usta Tiziano Sclavi var. Çizeri ise Milazzo'nun tarzından oldukça farkli bir stili olan Sergio Tarquinio. Milazzo'nun tam tersi daha bol taramalı, mükemmeliyetçi, fakat arada bir kaçıveren anatomi hatalarıyla farklı bir Ken ziyafeti çekmiş, bakalım beğenecek miyiz?.. Ön kapak içi, iç gıcıklayıcı. Arka kapak içine de FHM erkek dergisi reklamı alınmış. Kim demiş çizgi romalnar reklam almıyor diye, hem de Ken yani...
41'de gitti kaldı 18... Yaşayıp göreceğiz inşallah.
Teks Özel Albüm (dev albüm) 20 numara Altın Kanyonu, Maceraperest'ten çıkmış. Cildi orijinaliyle birebir batıklarından dolayı bence Maceraperest'in yaptığı en iyi iştir dev albümler. Özellikle baştaki 10-15 sayfalı editoryal bölümler, baskı kalitesi, her biri tabo gibi güzel dev kareler, sadece Teks'i değil tüm dev albümleri harika birer albüm haline getiriyor. Maceraperest yüz akı bu çalışması için bir alkışı hakediyor.
Altın Kanyonu, Nizzi-Alessandrini işbirliğinin güzel bir örneği. Editoryal bölümde enfes Alessandrini yazıları röportajlar-ve tabiiki-bol bol Martin var. Çzimlere bakıldığında da Martin havası ziyadesiyle esiyor. Albümü henüz okumamış olmama rağmen efsanevi Eldorado Hazinleeri hakkında olduğu belli. Bu albümlerde bazan sanki konunun önemi kalıyor gibi. Dev gibi albümleri alıp elde tutmak bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor.
Önceki ayki Mister No sürprizinden sonra Teks'le özel albümler devam ediyor. Ne diyelim nazar değmesin.
Selamlar
Lami Tiryaki

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails