22 Nisan 2010 Perşembe

Aşkı Yasaklayan Dershane

Az önce 5N1K'da izledikten sonra dayanamayarak yazıyorum. Pi Dershaneleri "aşık oldukları" için 28 öğrencinin kaydını silmiş. Çağdaş ve modern bir eğitim anlayışı benimsediklerini söyleyen Nazi kılıklı yöneticilerinden bekaret kontrolünü bekliyorum sabırsızlıkla.
Young Heroes in Love: Off-Ramp, Monstergirl, Bonfire, Thunderhead, Hard Drive, Frostbite ve Zip Kid (DC Comics)
Hiç tepki almadıklarını söyleyen yetkililer çocukların performanslarını etkileyen ve ailelerinin paralarını aşık olarak çar-çur eden 17-18 yaşındaki gerzeklerin hatasını önce gidermeye çalışıyorlarmış. Reşit olmayan salaklar "rehber öğretmen" ve "psikobişey" görevlilerince kıskaca alınıyor ve en temel duygularının ne kadar abuk olduğu anlatılıyormuş. Sonra da sınavlara yoğunlaşmaları için dışarıdan gelen ses, esnafın gürültüsü, ışığın fazlalığı gibi "aşkları" da törpülenerek gençler kurtarılıyormuş. Olmadı uyarılıyor (uyarıldıktan sonra gençler azınca da kızılıyor) sonra durulmazlarsa gençler okuldan atılıyorlarmış.
Rebel (Dark Horse)
Anne ve babaların çocuklarının geleceği için duydukları endişeleri kaşıyan ve bunu araç olarak kullanarak kendi "başarı yüzdelerini" korumaya çalışan Pi Dershanesini boykota çağırıyorum herkesi. Bu duyguları körelmiş, kalpleri iğdiş olmuş, çocukları robot olarak gören insansı yöneticileri şiddetle kınıyorum.

Jack of Hearts (Marvel Comics)

Genç olmanın aşık olmak, yeri geldiğinde de hata yapmak ama en önemlisi de bunu onurlu bir şekilde göğüslemek olduğunu bilen aklı başında insanların gençliklerini hatırlamalarını rica ediyorum. Bir bakkal üniversiteli değil diye başarısız değildir, onurlu bir amele başımızın tacıdır, sevgi dolu bir çöpçü o dershane yöneticilerinden daha değerlidir, yalansız dolansız yaşayan hizmetli önemlidir. Üniversite olayını anne ve babalarımızın eksikliği olarak gösteren ve çocuklarına olan düşkünlüklerini kendi menfaatleri için kullananlara dersleri verilsin. Önce o üniversite okumamış elleri öpülesi anne ve babalarımız, sonra da gençlerimiz onurlandırılsın, Pİ DERSHANELERİ iletişim adresine yazın, onlara tepkinizi gösterin: http://www.piegitim.com/tr/ilet.asp

Dershane dosyası açacağını söyleyen ve bu uygulamayı anlamakta zorlanan 5N1K programını hazırlayan-sunan Cüneyt Özdemir'e destek vermek için: 5N1K
Ümit Kireççi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bir zamanlar zirve dersanesindeydim. o zaman pi dersaneleri ile ortaktı... bu sene ayrılmış.. :) bu dersaneni yöneticilerinin mantığı hep aynı zaten.... Türk Modern Eğitiminin Önünü Kapatan Kişiler ve Kurumlar bunlar. Fethullahçılar zaten. Düz mantık. At gözlüklerinden kurtulamamış insanlar.. Böyle yanlış kişi ve kurumlar var zaten. Ama önemli olan bunlara tepkiyi gösterebilmekte.

Linkler

Related Posts with Thumbnails