23 Nisan 2010 Cuma

Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri

2006 23 Nisan'ında bir araya gelerek oluşturduğumuz Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak hedefimiz çizgi roman adına her sene yeni ve kalıcı katkılar sağlamaktı. Şu ana kadar elimizden geleni yaptık; hepsini teker teker saymayacağız.

Bu seneden itibaren gelenekselleşecek bir ödülü başlatıyoruz 4. yaşımızda:


Beykoz Doğa Koleji'nin plaket ve ulaşım giderlerine sponsor olduğu bu ödüllere yoğun bir katkı bekliyoruz.
Umarız çizgi roman okurları tanıdıkları herkesi bu oylamaya davet eder, çizgi romanımıza emek vermiş-veren sanatçılarımızı, yayınevlerini ve kahramanlarını ödülleriyle onore eder.
Geçmişte kalan bir sloganımızdı unutulmuş olabilir:

3 yorum:

mit dedi ki...

Nice senelere ÇROP :) Ne güzel bir günde kurulmuş üstelik, 23 Nisan... Etkinlik için de ayrıca tebrikler, güzel bir düşünce. Elimden geldiğince duyurmaya çalışacağım. Sevgiler...

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Elerinize sağlık ancak oylama bu hali ile sadece profesyonel okurlara göre hazırlanmış duruyor. Ortalama bir çr okuyucusunun, anket sorularından büyük çoğunluğuna cevap veremeyeceğini düşünüyorum. Keşke adaylar belirlense idi. Ya da tüm okuyucular önce adaylarını belirtselerdi.

Ümit Kireççi dedi ki...

Selamlar,

Kendi adıma açıklama yapmak isterim, Sıtkı bir tiyatro, edebiyat, sinema v.s. meraklısı ne kadar bilgiliyse "sanat" takipçisi olan çizgi roman okurunun da bazı alanlardan da haberdar olması gerekir. "Ya bil ya terket" değil elbet ama en azından "aaa bu başlıklar da varmış" diye düşünmeli bir okur. Kaldı ki bazı kategorilerde aday bulmak bile zor olacak :) Bu defa da birileri bu boşluğu doldurmaya çalışır belki ne bileyim. Ama bu arada "oylamada tüm maddeler doldurulmak zorunda değildir" ibaresini yazmakta yarar var gibi :)

Ve evet "23 Nisan Kutlu Olsun"

Linkler

Related Posts with Thumbnails