25 Ocak 2010 Pazartesi

Robin HOOD pozları

Öyle durumlar var ki heykelde, resimde, çizgi romanda, grafikte en doğru vurguyu, en etkili anlatımı belirgin bir poz verebiliyor. Mısır hiyerogliflerinde olduğu gibi: Göz karşıdan güzel görünür, göğüs kafesi karşıda, çehre profilden, bacaklar-kollar yandan... Gerçi örnek biraz ilkel bir örnek ama mantığı anlamışsınızdır.
İşte bazı okçu çizgi roman kahramanları ve son çekilen bir filmin afişi:
Green Arrow (Oliver Jonas "Ollie" Queen) neresinden bakılırsa bakılsın DC Comics'in Robin Hood kökenli modern bir okçu kahraman. 1941 yılında "More Fun Comics sayı 73"de ortaya çıkan Green Arrow bugün hala comics aleminin ilk okçu kahramanı olma özelliği taşıyor. Kalanların hepsi ondan türemiştir. Yaratıcıları Mort Weisinger ile George Papp. İlk zamanlar kişiliksiz bir okçu, sonra JLA'nın basit bir üyesi olarak başlayan çizgi hayatı sosyal konuların ele alındığı "Green Lantern" işbirliğiyle 60 gençliğinin asi temsilcisi oluverdi. Bugün Black Kanary ile evli.

Gerçek adı Clint Barton olan Hawkeye, Marvel Comics karakteri. İlk kez "Tales of Suspense sayı 57" (Ekim 1964)'de okuyucuyla tanıştı. Yaratıcıları Stan Lee ve Don Heck. Stan Lee kaynağının bir üstteki kahraman olduğunu söylemektedir biline. Ortaya ilk çıktığında sirk gösteri elemanı olmasının yanı sıra basit bir suçluydu da. Avengers'in bugün adeta daimi elemanı gibi olan Hawkeye bir zamanlar Demir Adam'la ha bire mücadele eden biriydi.
Ridley Scott'un yönetmenliğini yaptığı Russel Crow'un baş rolde oynadığı "Robin Hood" tekrar beyaz perdede. 14 May 2010'da gösterime girecek olan filmin kadrosunda Cate Blanchett, Vanessa Redgrave, Mark Strong, Scott Grimes, Kevin Durand, Alan Doyle, Oscar Isaacs, Lea Seydoux ve William Hurt yer alıyor.

Ve Robin Hood himself:
Defalarca sinemaya aktarılmış olan kahraman aslında bir roman kahramanı. Daha doğrusu "zenginden alıp fakire veren" bu karakter hakkında şiirler okunan, şarkılar söylenen folklorik bir İngiliz karakteri. Robin Hood Halk hikayelerini derleyen ve onu 1883 yılında bir romanla ölümsüzleştiren çizer-yazar Howard Pyle. Romanın orjinal adı The Merry Adventures of Robin Hood of Great Renown in Nottinghamshire .
Şimdi bakınca... Bizde de var böyle karakterler ama gailab bizde onu modernleştirerek çizgi romana aktaracak bir şey eksik... Pozları bilsek ne olacak içi boş olacaksa... Neyse.

S. Ozan Sarı

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails