11 Ocak 2010 Pazartesi

Örümcek Adam Mahkemelik Oldu

Çizgi roman dünyasının dev şirketi Marvel Comics, Örümcek Adam, X-Man ve Fantastik Dörtlü’nün kullanım hakkını elinde tutmak için dava açtı.
Çizgi roman dünyasıyla birlikte Hollywood en çok seyredilen karakterlerinin kullanım hakkını elinde bulundurmak isteyen Marvel, kahramanların çizeri olan fakat hayata veda eden Jack Kirby’nin varisleriyle mahkemelik oldu.
Jack Kirby’in varislerinin Marvel’ın telif haklarını fesh etmek için açtığı davanın geçersiz sayılmasını talep eden Marvel, Jack Kirby’nin bu karakterleri Marvel için çalışırken yarattığını ve mirasçıların iddialarının geçersiz olduğunu belirtiyor. Hollywood’un en çok kazandıran karakterleri olan Örümcek Adam ve X-Man çizerin mirasçıları tarafından kullanım hakkının kendilerine verilmesini istiyor. Henüz sonuçlanmayan davanın sonucu çizgi roman dünyasında heyecan ile bekleniyor. Bu arada bu yıl serinin dördüncü filmiyle hayranlarının karşısına çıkacak Örümcek Adam’dan ise kötü bir haber. Sony Pictures, "Örümcek Adam 4"ün prodüksiyonunun sonraki bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Böylelikle daha önce Mayıs ayında bitmiş olacağı açıklanan filmin vizyona giriş tarihi de ertelenmiş oldu.
Prodüksiyonun yeni filmdeki kötü adamın kim olacağı tartışması yüzünden ertelendiği dedikodusunu yalanlayan film şirketi, gecikmenin nedeni olarak senaryonun henüz tamamlanmamasını gösterdi.Tobey Maguire ve Kirsten Dunst ikilisini yeniden Peter Parker ve Mary Jane Watson rollerinde ağırlayan "Örümcek Adam 4"ün senaryosu David Lindsay-Abaire ve James Vanderbilt tarafından kaleme alınıyor.
Kaynak - TurkishNY
Marvel Battles Kirby Children Over Comic Heroes - DailyContributor

1 yorum:

mit dedi ki...

Hey Allah'ım Yarabbim! Demek bu tür insanlar sadece bizim memlekete özgü kişilikler değilmiş. Adamı mezarında ters döndürecekler.

Linkler

Related Posts with Thumbnails