1 Eylül 2009 Salı

Walt Disney Marvel'i alacak

Walt Disney, ünlü roman ve çizgi film karakterlerinin yaratıcısı Marvel şirketini, 4 milyar dolara satın alacak
Her iki şirketin de anlaştığını açıklayan Walt Disney, Marvel şirketini satın alarak, Fantastik Dörtlü, Örümcek Adam, Hulk, Demir Adam, Daredevil, Kaptan America, X-Men, Civil War ve Blade gibi ünlü karekterlerin de aralarında bulunduğu bir çok çizgi roman karakterinin yayın hakkına sahip olacak.
ABD'li çizgi roman yayımcısı şirketi. Yayınlamış olduğu çizgi romanlar arasında Fantastik Dörtlü, Örümcek Adam, Hulk, Demir Adam, Daredevil, Kaptan America, X-Men, Civil War ve Blade gibi ünlü seriler de var.
Marvel, 1960'lı yıllardan bu yana DC Comics'in yanında ABD'nin en büyük iki çizgi roman şirketinden biri olma özelliğini sürdürüyor.
AA

3 yorum:

mit dedi ki...

Hayııııır! :( Lütfen gerçek olmasın :(

diren ayhan dedi ki...

Dün yani 31 ağustos itibariyle satın aldı.Anlaşma tüm Marvel Entertainment Group u kapsıyor.Yani Sineması,çizgi romanı,çizgi filmleri,oyuncakları vs. ile bütün marvel Walt Disney Company ye ait artık.Ancak Walt Disney den yapılan açıklamalara göre,Tıpkı Pixar örneğinde olduğu gibi, Marvel in işini zaten yeterince profesyonelce yaptığı ve alanını Disney yöneticilerinden daha iyi tanıdığı işi yürütme biçimlerine karışılmayacak mış.Bekleyip göreceğiz tabi.Zira Pixar ın her hangi bir ürününde, marvel çizgiromanlarındaki şiddeti görmüyoruz.Walt Disney in daha önce sırf adını ve imajını korumak, Obezite ile ilişkilendirilmemek için Yiyecek sektöründen çekildiğini biliyoruz.

Firuz kutal dedi ki...

Bence cok sasirtici bir haber degil. Disney iyi ve kotu karsitligi uzerine kurulmus karekterleri zaten severdi. Borsa sistemine girdi mi, kimsenin gelecegi olmayabiliyor. Marvel kendini oldugu gibi koruyamaz buyuk olasilikla satistan sonra. Yeni patronlar yenilikler ister. Mutlaka kahramanlarin olduklarindan daha milli, iyi tarafta olduklarinin altinin daha cizildigi ve kanundan, aileden, zayiflarin da hakedeninden yana olduklarini, kabaca WaltDisney odakli yaklasimlarin arttigini gormek mumkun olabilir. Bir de Marvel urunlerinde kahramanlarin boyutlari ile orantili diye dusundugum ''cok sesli'' siddetin sekli degisebilir. Daredevil, Hulk, Orumcek Adam Fantstik dortlu zaten bence bu olasi gorece yeni kabuk degisimlere yakin karekterler. Uyum saglayacaklarindan kuskum yok. Pek anlamayiz Walt Disney'in varligini bile, gibi geliyor bana. Okuyucunun begenisi surebilir dolayisiyla eskiden oldugu gibi... Yaniliyor da olabilirim, duzeltirseniz o halde sevinirim..

Linkler

Related Posts with Thumbnails