11 Ağustos 2009 Salı

Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM) Çizgi kitaplığı büyüyor

ÇROP Ücretsiz Çizgi Roman Stantları kurmak üzere yola çıktığımızda bir çok yayınevinden destek almış, stantları da bir çok etkinlikte açmıştık hatırlanacağı üzere. Sonra da o kitapların bir çoğunu Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM)'a aktarmış küçük bir kitaplık kurmuştuk. İşte o kitaplık büyüyor.




Çocuk Araştırma Merkezi'ne giderken yolda THORGAL'ı basan Çizgi Düşler'in genel merkezi Özer Sahaf'a uğradık elimizde çizgi roman dolu torbalar. Dergilerin nereye gideceğini öğrenen İlker Özer hemen el altında bulunan iki adet Thorgal sayısını torbalara sokuşturuverdi. Elimiz alıştı artık yeni sayıları ve basacakları yayınları da bekliyoruz.

İstanbul Üniversitesi Çeviribilim öğretim üyesi sayın Doç. Dr. Nejdet Neydim yeni gelen çizgi romanları inceliyor. Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM)'ni Türkiye'nin çocuk ve gençlik sanatlarının (edebiyat, şiir, çizgi roman, çizgi film...) belleği yapma sevdasında olan, Neydim şu ana kadar tüm yayınevlerinin çocuk ve gençlik kitaplarını bir araya toplamış bulunuyor neredeyse. İlerleyen zamanlarda ÇAM'ın kapısını araştırma yapmak isteyen bütün araştırmacılara açmayı planlayan, sayın Doç. Dr. Nejdet Neydim'in hayaline ortak olmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Bu ortaklıkta yalnız değiliz. Kargosu elimize geç ulaşan JBC Yayıncılığın Star Wars' u da yakında o rafta yerini alacaktır. Ertan Ergil'e de hassasiyetinden dolayı sevgilerimizi gönderiyoruz. Hayda, biz şimdi Çizgi Düşler'den sonra JBC'ye de alıştık. ÇAM, yayınlarınızı bekliyor artık yapacak bir şey yok :)

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails