24 Haziran 2008 Salı

ÇOCUK ARAŞTIRMA MERKEZİ (ÇAM) ÇROP Kitaplığı

Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM), Doç. Dr. Nejdet Neydim yönetiminde kuruldu. Türkiye'nin "çocuk ve gençlik edebiyatı ve sanatları belleği" olmayı hedefleyen ÇAM şu ana kadar çocuk ve gençlik edebiyatına katkıda bulunan yayın evlerinin neredeyse hepsinden birer kitap örneği aldı. Bu şekilde özellikle, ÇAM araştırmacıların, akademisyenlerin ve sanatçıların çocuk ve gençlik konusunda kaynak bulabilecekleri bir merkez olma yolunda hızla ilerlerken kaynak toplama işini "Uluslar arası" düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak biz de kaynak toplanmasında aracı olduk, bazı yayın evlerinin ÇAM'a çizgi roman ve çocuk dergisi kitaplığı kurmasını sağladık.

23 Nisan 2008 tarihinde İstanbul'da ve 1 Haziran 2008 tarihinde de Ankara'da "ücretsiz çizgi roman okuma" günleri düzenlememizi de sağlayan çizgi romanları nihayet asıl sahibine, Çocuk Araştırma Merkezi'ne ulaştırabildik.

İşte çizgi roman kitaplığının hikayesi:


Üç ÇROP'çu ÇAM'a ulaştığımızda yandaki feci manzarayla karşılaştık, ıyyy...: BOŞ KİTAPLIK

Sevgili Ozan Sarı fotoğraf makinesine sarılırken Ümit Kireççi ve Arzu Suriçi Kireççi boş rafları doldurmaya girişti.


Dön dolan, git gel raflar dolmaya başladı. Bu arada fark ettik çocuk dergileri çok inceymiş yan yana koyduğumuzda kapladıkları alan inanılmaz derecede az oluyormuş.


Diğerleriyse kapladılar alanı.


Toplamda 3000 dergi aktarılmıştı bize yayınevlerinden. Ancak çocuk dergilerinden gelen çeşit 20'yi bulmuyormuş. Bunları raflara koyduk. Kalan bir kaç bin dergi nerede? Aynı sayıdan yüzlerce geldiği için "ücretsiz okuma günleri"nde çocuklara dağıttık o bir kaç bini. Belki kitaplık biraz cılız kaldı ama bu etkinlikler sayesinde bir çok çocuğun kitaplığı kilo aldı.

Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM) yöneticisi İ. Ü. Alman dili ve edebiyatı öğretim görevlisi Doç. Dr. Nejdet Neydim ve oyuncu - yazar Ümit Kireççi, Oğlak-Maceraperest, HOZ Comics, Uçanbalık, TUDEM, Marsık, LAL Kitap, Panini, Epsilon ve Doğan Egmont çizgi romanları önünde. 

Ve fotoğrafçımız :) grafiker - ilüstratör Ozan Sarı sayın Nejdet Neydim'le daha da büyüme hazırlığında olan kitaplığın önünde hatıra fotoğrafı çekildiler:


ÇAM hatırası...!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails