28 Temmuz 2009 Salı

Kâğıttan anime çocuklar

Kağıttan anime çocuklarAnime üretmek için Miyazaki olmanıza gerek yok. Anime kâğıt çocuklar, yepyeni bir akım olarak internetin her tarafında görülmeye başladı. Bu fenomenin Türkiye’deki öncüsü olmak ister misiniz? İhtiyacınız olan tek şey biraz kağıt ve hayal gücünüz.

Kâğıt çocuklar, yeni, acayip ve neredeyse hiçbir kuralı olmayan bir akım. İnsanların, minik kağıt çocuklarla etkileşime girip bunu enteresan komposizyonlarla görüntülemesinden ibaret. Deviantart gibi siteler, anime kağıt çocuklarla dolmaya başladı bile.

Bu fenomenin ilk olarak Japonya’da ortaya çıktığını söylememize gerek var mı? Popüler anime karakterlerinin minik versiyonları olarak ortaya çıkan kağıt çocuklar, zamanla çekilecek fotoğrafa özel olarak tasarlanmaya başladı.

Kağıttan anime çocuklarKendi kâğıt çocuklarınızı hazırlamak için, önce çekeceğiniz fotoğrafın kompozisyonunu belirleyin. İlham almak için yüzlerce örneğe, bu ve bu galeriden bakabilirsiniz. Daha sonra anime çocuğunuzu çizin. Çizim örnekleri için de bu iki videoyu izleyebilir, anime nasıl çizilir kılavuzlarına danışabilirsiniz.

Çizimler, en fazla el büyüklüğünde oluyor. Kalın bir kağıt kullanmaya özen gösterin. İşin püf noktası, çizeceğiniz karakterin hareket halinde olması. En yaygın kullanım da, bir tarafından tutup kaldırılıyormuş ya da bir tarafından çekiliyormuş gibi görünen çizimler. Tutup kaldıran da siz olacaksınız elbette. Kendiniz dışında başka üç boyutlu nesnelerle de etkileşime sokabilirsiniz.

Kesip renklendirdikten sonra geriye kalan tek şey; fotoğraf makinenizi kurup pozunuzu vermeniz.

KAYNAK: İŞTE GENÇ!

2 yorum:

hasan dedi ki...

siteniz süper emeginize saglık

Aşkın Güngör dedi ki...

Teşekkür ederiz.

Linkler

Related Posts with Thumbnails