20 Temmuz 2009 Pazartesi

Hipnoz "Bol Kepçe Çizgi Roman!" Raflarda

Geçtiğimiz Haziran ayında “bol kepçe çizgi roman” sloganıyla ilk sayısı yayınlanan Hipnoz ikinci sayısı ile karşınızda. Hipnoz dergisi bu ay iki farklı kapakla çıktı. Kapaklardan ilki Sarışınlar adlı dizisinin çizerleri Gaby & Dzack ikilisinin imzasını taşıyor. Diğeri ise Türk çizgi romancılığının ünlü isimlerinden Talat Güreli imzalı bir nostalji kapağı. Ama sanıyoruz kapaktaki resim Talat Güreli’den daha ünlü.
Geçen sayıda başlayan çizgi romanlar tüm hızıyla sürerken dergide bu ay iki yeni çizgi roman başladı. İkisi de yerli üretim. İlki, Hızır Bey’in babası Talat Güreli’nin yazıp çizdiği bir western parodisi. Ringo Abuzittin isimli bu western parodisinde birçok ünlü ismi bir arada, bir vahşi batı kasabasında bulacaksınız. Yeni başlayan diğer dizi ise uçan, kaçan tüm kahramanları bir arada bulabileceğiniz bir süper kahraman parodisi.

Uzay Şövalyesi ZOM’u İlhan Yılmaz yazdı ve çizdi. Dergi yayına başlarken mümkün olduğu kadar yerli çizgi romana destek olacağını duyurmuştu. Hipnoz, yeni başlayan bu iki yerli yapım çizgi roman ile sözünün arkasında olduğunu göstermek istiyor. Umut Çalışan “Madalyonun Öteki Yüzü”nü göstermeye devam ediyor. Madalyonun Öteki yüzüne bu sayıda milli kahramanımız Keloğlan’ı konuk etmiş. Keyifle okuyacağınızı umut ediyoruz. Bu sayıda(Temmuz-Ağustos) orta sayfalarında ise yerli çizgi romanın önde gelen ustalarından Hızır Bey’in çizeri Talat Güreli ile yapılan söyleşinin birinci bölümü sizleri bekliyor.
Dergi 15 Temmuz–15 Ağustos tarihleri arası tüm gazete bayileri, çizgi roman satış noktaları, Dost, Remzi ve Nezih Kitabevlerinde bulunabilecek.
Eğer bulunduğunuz bölgede dergimizi bulamıyorsanız internet sitemizdeki satış noktaları listesini gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
İçeriklerle ilgili konu özetlerini, görselleri ve ön izleme sayfalarını bulabileceğiniz internet sitemiz http://www.hipnozdergisi.com adresinde yayında. İnternet sitemizde ayrıca gelecek sayılardaki yayın programıyla ilgili ipuçları bulabileceğiniz “bizden haberler” ve “gelecek program” bölümlerimiz mevcut. Gelişmelerden anında haber almak isteyen takipçilerimiz için bir e-bülten aboneliğimiz mevcut. Buraya sadece ad ve mail bilgilerini girererek e-bülten aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
Sarışınlar
Dünyanın en akıllı(!) sarışınları bu dizimizde. Sarışınların başından geçen ilginç olaylara ve akıllara ziyan diyaloglarına tanık olacaksınız.

Ringo Abuzittin
Ringo Abuzittin şerif yardımcısı olabilmek için Con Wayne’in katilinin peşine düşer. Karanlık Co’yu bulabilmek için gittiği Lahmacunn City kasabasında bir grup serseri ile karşılaşır. Talat Güreli yazdı ve çizdi. Devamını Hipnoz’un temmuz sayısında okuyabilirsiniz.

Sky-Doll
Son nesil bir sentetik bebek olan Noa diğer arkadaşları gibi halinden memnun değildir. Mutlu olamamaktadır. Bu sırada araç yıkama istasyonuna gelen bir aracın pilotlarıyla aralarında ilginç olaylar geçer. Kutsal kraliçe Lodowica orijinal sky-doll bebekleri ile oynaşmayı serbest bırakmıştır. Bu sırada kutsal kraliçenin görüleceği an yaklaşmış ve şehir onu görmeye gelenlerle dolup taşmıştır. Bütün dünyada satış rekorları kıran W.I.T.C.H. serisinin yazar ve çizerlerinden!

Büyücünün Gözleri
Büyücünün Gözleri kötülük saçmaya devam ediyor. Büyücü gizemli güçlerini cinsel sapkınlıklarının zirvesindeki kontun hizmetine adamıştır. Kurbanlar sadist kontun hizmetine sunulduktan sonra hiçbir şey hatırlamamaktadır. Normandiya tepelerinde bir köyde geçen bu karanlık macerayı büyük bir heyecanla okuyacaksınız.

Talat Güreli İle Söyleşi
İşte tam bu sırada… Talat Güreli geldi ve tarihi çizgi romanlar ekolünün en son ve başarılı eserini ortaya koydu. Bu, Hızır bey’den başkası değildi. Hızır Bey yayınlandığı dönemde çocuk dergilerinin gözdesi oldu, çok beğenildi. Hızır Bey’in babası Talat Güreli ile yaptığımız söyleşinin ilk bölümünde onu tanımaya ve tanıtmaya çalıştık. İkinci bölüm bir sonraki sayımızda yer alacak.

Vahşi Takip
İtalyan çizgi roman ekolünün muteşem ikilisi D’Antonio ve R. Polese’nin yazıp çizdiği Vahşi Takip henüz başlamadı… Pinkerton Ajanı Bill Adams, takibe başlamak için adam topluyor. Hem de bir kanun adamına hiç yakışmayacak şekilde. Nasıl mı? Okuyun ve görün.

Edgar Allan Poe Cinayetleri
Edgar Allan Poe Cinayetlerini model alarak cinayetler işleyen bir seri katil ortalıkta dolaşıyor. Katil cesetlerin bulunmasını istiyor ve ipuçları bırakıyor. İki gazeteci ise ipuçlarının peşinde şimdilik sadece cesetlere ulaşabiliyor. Katilin hata yapacağı anı bekliyorlar.

Uzay Şövalyesi ZOM
Uzay Şövalyesi Zom uzayı ve dünyayı ele geçirmek isteyen düşmanları Zortonlardan kaçarken dünyaya sığınmak zorunda kalır. Dünyaya inmekte olduğu sırada Houston Uzay Merkezi tarafından izlenmektedir. Amerikan Başkanı derhal bir plan yapılması talimatını verir. Sonucu hep birlikte izleyeceğiz. İlhan Yılmaz yazdı ve çizdi.

Madalyonun Öteki Yüzü
Umut Çalışan madalyonun öteki yüzünü göstermeye devam ediyor. Geçen sayımızda yalnız kovboy Red Kit konuk olmuş ve vasiyetini açıklamıştı. Bu sayımızda milli kahramanımız Keloğlan konuğumuz oldu. Soylamış, bakalım ne soylamış?


1 yorum:

mit dedi ki...

Talat Güreli ustamızı yeniden işbaşında görmek mutluluk verici doğrusu. Hızır Bey ve Yadigar'ın maceralarıyla büyümüş biri olan benim için ayrı bi sevinç kaynağı...

Linkler

Related Posts with Thumbnails