16 Nisan 2009 Perşembe

Hayır Efendim HEROES'in Kaynağı Fumetti'dir


Heroes bence Italyan cizgi romanindan esinlenmedir. Ahan da ispati:

CLAIRE BENNET – Tommiks. Sürekli alnını sıyıran kurşunlar yüzünden bayılan Yüzbaşı Tommiks'in alnında bir tane yara izi gösterin... Gösteremezsiniz çünkü yok. Kendi kendine iyileşme gücü var.
MATT PARKMAN – Büylü Rüzgar'ın ta kendisi. Şamanik ruh güçleriyle akıl okuyan başka kim var?
HIRO NAKAMURO – Martin Mystere. Zamanda en fazla yolculuk yapan İtalyan çr karakteri o olsa gerek. İleri, geri, yana... Zamanda her tarafa gitti karakter. Zembla'nın dostu YEYE de olabilir. Yeye'nin boynunda çalar saat asılı.
ISAAC MENDEZ – Ve yine Büyülü Rüzgar. Gelecekten haber alıp duruyor. İki ayrı kahramana ilham veren Büyülü Rüzgar'ın bu ayrılığına dayanamayan yapımcılar ikisini tek bedende birleştirdiler sonunda. Matt Parkman zihin okuma yeteneğine geleceği görmeyi ekledi.
NATHAN PETRELLI – Gamlı Baykuş. Uçabilen bu karakterin kaynağı Puik tarafindan her ısırıldığında havaya fırlayan Gamlı Baykuş'tur bence.
D.L. HAWKINS – Nathan Never'in düşmanları GÖLGE Adamlar bu kahramanın orjinalidir. Her an herkes olabilir ve her yerden çıkabilirler.
NIKKI/JESSICA SANDERS – TESLA... Dampyr'in dostu vampir kız. Bir yanı kötü bir yanı iyi. Ayrıca ölü olduğu için soğuk. Hem Niki hem Jessica. Olmadı birilerinin kanını emip soğutuyor milleti zaten. Dondurucu güce ihtiyacı yok.
MICAH SANDERS – Nathan Never'in bilgisayar dehas dostu Sigmund. Normalde kekeleyen bu deha bilgisayar karşısında bülbül kesiliyor ve konuşma kusuru yok oluyor.
PETER PETRELLI – Tom Braks. Herkesin kılığına giren bu kişi sesleri, tipleri, mimikleri, huyları da kopyalıyordu.
SYLAR – Tüm süper karakterleri öldürerek güçlerini yiyen biri. Kaynak - ÇİKO... Zagor'un kadim dostundan başka kaç kişi var her buldugunu yiyen ve semiren. Yok karamba karambita. Ha, bir de Bay Fırtına var her okuduğumda benim ruhumu kemiren felaket ama o ayrı.
Yazan: Ümit Kireççi
Anti-Mine Akverdi Listesi Cephesi Sözcüsü
not: Bu yazı izni ve hoşgörüsüyle sayın Mine Akverdi'nin "eğlendim" sözüne uyularak paylaşılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails