26 Aralık 2008 Cuma

Gunslinger Girl

Evenstar sağolsun, çok güzel bir anime serisiyle tanışmamı sağladı: Gunslinger Girl. Bir televizyon dizisi olarak iki sezon yayınlanan anime, Yu Aida'nın aynı adlı mangasından uyarlanmış. Evenstar'ın bana kopyaladığı ilk 13 bölüm, birinci sezonun tamamı.Gunslinger Girl, günümüz İtalya'sında geçiyor. Bir nedenle ağır travma geçirmiş küçük kızları alıp bunlara sibernetik vücutlar veren ve tetikçi olarak yetiştiren bir hükümet birimini anlatıyor. Her kızın ayrı bir eğitmeni var. Tetikçi ve eğitmeninden oluşan bu ikiliye İtalyanca "kardeş" anlamına gelen "fratello" deniyor. Social Welfare Agency [kısaca "The Agency"] denilen, hükümete bağlı olarak çalışan bu birimin başlıca görevi, karşı istihbarat ve kontrgerilla olarak İtalya'ya hizmet etmek.
İzlediğim 13 bölümdeki minik tetikçiler [Henrietta, Rico, Triela, Claes ve Angelica] arasından en sevdiğim Triela oldu. Ve tabii ki en beğendiğim bölüm de, Megami Arutemisu ve Orion'dan bahsedilen "Tentai Kansoku" adlı ikinci bölümdü.

2 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Bloglar arasında gezinirken, ikincil bloğum Megami Sama's Blog'da yayımladığım bir yazımın alıntılandığını görmek hoş bir sürpriz oldu.

Teşekkürler! :o)

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) dedi ki...

"Aldııııık" diye haber veremeden yakalandık mı ne? :)

Kaleminize sağlık.

Linkler

Related Posts with Thumbnails