23 Kasım 2008 Pazar

Karikatürist Galip Tekin, KİRALIK KATİL KİRALAMAKTAN gözaltına alındı

Şişli’de eski ortağını öldürtmek istediği iddia edilen karikatürist Galip Tekin ile tetikçi olduğu öne sürülen Maksut Adıyaman gözaltına alındı.

Sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tekin serbest kalırken, Adıyaman tutuklandı.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Halaskargazi Caddesi’nde iki gün önce, Murat Başkan’ı tabancayla ateş açarak öldürmeye çalıştığı ancak birçok kez tetiğe basmasına rağmen, silahın ateş almaması nedeniyle başarılı olamadığı belirtilen Maksut Adıyaman’ı gözaltına aldı.

Olayda kullanıldığı ileri sürülen ruhsatsız tabanca da üzerinde bulunan Adıyaman polise verdiği ifadede, Başkan’ı vurması için, bu kişinin eski ortağı olan karikatürist Galip Tekin’in azmettirdiğini söyledi. Polis, bunun üzerine Tekin’i de gözaltına aldı. Tekin’in, bir süre önce ortak iş yaparken başkasına ait 750 bin YTL değerindeki hisse devrinden dolayı aralarında yaşadıkları anlaşmazlık yüzünden Başkan’ı vurması için Adıyaman’ı azmettirdiği ileri sürüldü.

Şişli Adliyesi’nde Cumhuriyet savcısına ifade veren Tekin ile Adıyaman, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Adıyaman’ı tutuklarken, Tekin’i serbest bıraktı.

Kaynak - Nethaber.com

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails