21 Ekim 2008 Salı

Feshane'de 'Çocuk ve İletişim' konuşulacak

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı 5'nci Uluslararası Çocuk ve İletişim Kongresi ile Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali bugün Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlıyor.
Yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 200 akademisyenin katılacağı kongrede toplumda, eğitimde, ailede ve medyada çocuk konusu irdelenecek. Festivalde felsefe mantık, zekâ oyunları, seramik, ritim, resim, kısa film, medya ve çocuk, drama, matematik, trafik, kukla, iklim, çizgi roman, fotoğraf, ağaç atölyeleri olacak. Film festivali ve kongre, 22 Ekim'de sona erecek.

Kaynak - Sabah Gazetesi

İnce ve zarif yazılı olan atölye ÇROP'un atölyesi :)


Çocuk ve İletişim Festivali bugün başlıyor...

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen “5. Uluslararası Çocuk ve İletişim Kongresi ile 5. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali ve Kongresi” 20–22 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Haber Tarihi : 20.10.2008 09:00:00
Feshane Uluslararası Kongre ve Fuar Sarayı’nın ev sahipliğini yaptığı programa yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 200 akademisyen katılıyor. 5. Uluslararası Çocuk ve İletişim Kongresi ile 5. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali ve Kongresi toplumda, eğitimde, ailede ve medyada çocuğun ele alınışını daha derin bir inceleme alanı olarak irdelemek ve çocuğa yönelik istismarın önüne geçilmesine yönelik yeni stratejiler geliştirerek, bununla bağlantılı eğitim programları geliştirmeyi amaçlıyor.
Çocuk ve İletişim Günleri çatısı altında, akademik katılımcılara yönelik Uluslararası Kongre ile Çocuk Filmleri Festivali’nin yanı sıra, Paneller, Eğitim Programları, Çocuklara Yönelik Atölyeler yer alacak. Bu atölyeler çocuklara ve eğitimcilere yönelik olarak iki başlıkta etkinlik gerçekleştirecek.
Çocuklara yönelik atölyeler;
Felsefe – Mantık ve Yapay Zeka
Zeka Oyunları Atölyesi Seramik Atölyesi
Ritm Atölyesi / Kendin Kendini Çal
Resim Atölyesi Kısa Film Atölyesi
Medya ve Çocuk Atölyesi
Drama ile Matematik Atölyesi
Geleneksek Çocuk Oyunları Atölyesi
İBB Trafik Atölyesi
İklim Değişimi Atölyesi
Kukla Yapımı ve Oynatımı Atölyesi
Çizgi Roman Yapalım Atölyesi
Fotoğraf Atölyesi
Yaratıcı Drama Atölyesi
Çocuk ve Barış Atölyesi
Öykü Atölyesi
Çocuk ve Spor Atölyesi
Resim Atölyesi
Belgesel Film Atölyesi
Ağaç bilim (Dendroloji) Atölyesi

Eğitimcilere yönelik atölyeler;
Ağaç bilim (Dendroloji) Atölyesi
Yansıtıcı Öğretim Atölyesi
Yaratıcı Drama Atölyesi
Drama ile Matematik Atölyesi
Dört yıldır çocuk ve iletişim konusunda paneller, konferanslar, akademik sunumlar, kültürel ve sanatsal buluşmalar, film gösterimleri ve atölye çalışmaları yapan İletişim ve Çocuk Kongresi ve Çocuk Filmleri Festivali Kongresi 5. yılında Çocuk ve İletişim Günleri olarak etkinlik alanlarını genişletildi.

kaynak - ibb.gov.tr

Galiba ince zarif yazılmış olan atölye de ÇROP'un :)

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails