7 Eylül 2008 Pazar

Marvel Apes / Marvel Maymunları

Marvel Comics editörlüğüne Joe Quesada'nın geçmesinin ardından Stan Lee'nin büyük bir incelik ve yaratıclıkla sürdürdüğü "DC Comics yaratılarını dönüştürerek kullanma" misyonunu porselen dükkanındaki fil hassasiyetiyle sürdürmeye devam ediyor.

İşte Marvel Comics'den yeni bir eser (!):

MARVEL APES (Marvel Maymunları)

Kapak - John Watson
Yazar - Karl Kessel
Çizen - Ramon Bachs
Kaligrafi - Jared
Sayı 1 September / Eylül 2008

Örümcek Adam'ın eski düşmanlarından Marty Blank / The Gibbon - Şebek, akıllı ve güzel Dr. Fiona Fitzhugh ile insanların varolmadığı, maymunların hükmettiği bir dünyaya ışınlanır.

Muazzam şehrin adı da Monkhattan!

Bundan sonrasında Marvel kahramanları maymuna dönüşürler: SPIDER-MONKEY! DOC OOK! IRON MANDRILL! SIMIAN TORCH! THE APE-VENGERS! ve diğerleri.


Açıkçası bu seriden haber aldığımda ilk aklıma gelen "Maymunlar Cehennemi" filmleri olduysa da kitaplığıma bakmam aklımı başıma getirdi. 1999 yılına ait DC Comics serisi "Gorilla Warfare" tam karşımda duruyordu. O yılın bazı yıllıklarında süren öyküde DC kahramanları gorile dönüşüyordu. Gorilla City kralı Solovar Afrika'da bulunan gizemli şehirlerinin sınırlarını dış dünyaya açınca başta The Flash'ın düşmanı Gorilla Grood olmak üzere yüzlerce goril dünyaya dağılmış, başta BM üyeleri olmak üzere tüm insanlığı ve kahramanları gorile dönüştürmüştü. Kapakların tümü Art Adams'a ait. Seri;
Legends of the DC Universe #19 (Aug. 1999), JLA Annual #3 (1999), Batman Annual #23 (1999), Aquaman Annual #3 (1999), Wonder Woman Annual #8 (1999), Flash Annual #5 (1999), Superman Annual #11 (1999), Green Lantern Annual #8 (1999), Martian Manhunter Annual #2 (1999) yıllıklarında tamamlandı.İlk sayısı bu ay okuyucuyla buluşan "Marvel Apes"in çizgi roman dünyasına ne katacağını hep birlikte göreceğiz. Bakalım Marvel gittikçe DC Comics'leşen yapısıyla ne kadar kalıcı olacak?

Kaynak: http://www.marvel.com/catalog/?id=9654

Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails