23 Mayıs 2008 Cuma

Eyvah Sigara Yasağı!

19 mayıs 2008 tarihinden itibaren ülkemizde ciddi bir "SİGARA YASAĞI" başladı herkesin bildiği gibi!


Daha önce Tv'lerde yayınlanan sinema ve dizi filmlerde içilen sigaraların üzerleri "füluğlaştırılarak" başlatılan "özendirmeme" hareketi artık yasal olarak gündelik hayatımıza taşındı.

Sigara'nın kötülüklerine duyarsız kalmayan çizgi roman alemi de her ne kadar "barış çubuğu" adı altında masum ve iyi niyetli tüttürmeleri okuyucuya sunsalar da "Sigara'nın kötü olduğunu" bazı hikayelerle dile getirmekten geri geri durmamışlardır.

Marvel comics'in yandaki sayısı mesela bu sigara karşıtı yayınlardan bir tanesidir. Bu öyküde Örümcek Adam, Power Man ve X-Man'lerden Storm gençleri tuzağına çekmeye çalışan "Smokescreen" adlı kötüyle mücadele eder kazanırlar.

Ancak aynı yayınevi ateşten oluşan ve her yanından dumanlar çıkaran bazı kahramanların dışında sigar ve puro içen kahramanlara da ev sahipliği yapmaktadır. Red Kit'in sigarasını söndürmesinden bu yana bu sigara içen marvel kahramanları alışkanlıklarını değiştirmemişlerdir.

Wolverine ve Nick Fury bu iki sigara tiryakisi iki baş tüttürücü kahramanlardır.



,
,
,
,,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,


Neyse ki ülkemizin kısır okuyucu kitlesine ulaştırlamayan on binlerce çizgi roman gibi bu iki çizgi karakter de okuyucumuzla buluşmuyor. Yoksa mazallah birileri durumun farkına varır çizgi romanlarda füluğlaştıma isteyebilirdi. Muhtemelen Tv'deki gibi "bu duman nereden geliyor, adam parmağını mı yakmış, niye ağzına sokuyor parmağını" gibi sorular çizgi romandaki sansürlü hallere de sorulurdu ama ne yapalım, yasaklama var!
,
,
,
Şaka bir yana evrensel bir gerçek var:
,
,
SİGARA ÖLDÜRÜR!
,
,

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails