21 Ocak 2008 Pazartesi


ANARRES Çizgi Roman Derneği ne olacak ve Aykan Beyi neden elimizden kaçırdık?

Belki de çizgi roman adına en ciddi ve resmi kuruluştu Anarres. Ankara'da çizgi roman meraklısı biri, Aykan bey tarafından kurulmuştu. Başta Ankara'lı olmak üzere ülkemizin bilinçli çizgi roman okurlarının hemen hepsi en az bir kez ziyaret etmişti bu mekanı. %20'lere varan indirimle yeni sayıları, sahafiye merakıyla ve titizliğiyle de eski çizgi romanları satıyordu Anarres. O da yetmezmiş gibi isteyenler bedavaya dergi okumaya gidiyor, kütüphanesinden faydalanıyor, Cafe kısmındaysa arkadaşlarını ağırlıyordu.


Hatta çizgi roman okurları bir araya gelerek orada toplantılar düzenliyorlardı. Hatta ve hatta daha yakın zamanda resimliroman.net üzerinden yazışan ve sözleşen bazı okurlar yine 15 Aralık Cumartesi günü, saat 13.30'de Annarres'de toplanmış saatlerce çizgi roman, çizgi film, yapılabilecekler ve yapılacakları konuşmuşlardı.




Katılımcılar...:


kurtaran_adam, Otoha, ABC, Oğuz, BAHADIR, mersan0, ümitkr, Nick Fury ve Aykan bey (kişilerin izini olmadan lakapların açılımını yapmıyorum). Oğuz ÇROP'ta da yazan Oğuz Özteker, Ümitkr bendeniz, Aykan bey'de Aykan bey :)


Bir süre yayıncılığa da el atan Anarres, yerli bir esere, bizden bir yazarın Hakan Karabey'in çizgi roman çalışması "ÜMİT KAPTAN"ı basmıştır.


Aykan beyin çizgi roman adına yaptıkları sadece bunlar olmamıştır. Halen TEK AĞAÇ yayınlarının danışmanlığını yapan Aykan bey Marjani Satrapi'nin ölümsüzleşecek eseri PERSEPOLİS'in basılmasında da önayak olmuş.








PERSEPOLIS Marjane Satrapi, Çeviren: Şule Çiltaş, Minima Yayıncılık, 2007












Veee gelinen nokta:
Aykan bey yurt dışına, avrupa'ya bir yere yerleşiyor yakında. Çizgi Roman dünyamız samimi ve cesur bir girişimcisini kaybediyor. Anarres de aynı işlevleri sürdüreceği vaadinde bulunan yeni bir işletmeciye Tek Ağaç yayınlarına devrediliyor. Dileriz Anarres çizgi roman hayatımızdaki yerini korur. Ve dileriz Aykan bey çizgi romana olan katkılarını sürdürür. Ve dileriz bu memleket çizgi romana aşık olanları kaçırmayı sürdürmez, çizgi roman dünyamız kan kaybetmeyi sürdürmez.
Yolu düşecekler için Anarres Cafe adresi:
Konur 1 Sok. 13/15 Kızılay Ankara
haber: Ümit Kireççi






Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails