1 Mayıs 2020 Cuma

Çizgi Roman Dünyası Ustalarından Karantina Günlerinde Okuma Önerileri - 14 / Mehmet Emin Adanalı

Çizgi romana emek veren, yıllarını veren, araştıran, çeviren, çizen, yazan okurlarına "Karantina Günlerinde Çizgi Roman Okusak da ne Okusak?" diye sorduk ve öneriler aldık. 

Türkiye'de çizgi romanı üniversitede ders olarak okutan nadir insanlardan sayın Mehmet Emin Adanalı önerdi: 


A. D. AFTER DEATH

Yazan: Scott Snyder 
Çizen: Jeff Lemire 

Ölüme çare bulan bir gelecek dünyasında bir kişi varlık sebebini, sistemi, beşeriliğini, her şeyi sorgulamaya başlarsa ne olur? 



STALAG IIB

Tardi
Çevirmen: Goncagül Erdoğdu

İlerleyişimiz tatmin edici olmadığından, dipçik ve cop darbeleri omurgamızın ve böbreklerimizin üzerine iniyordu. Yani soğuğa bir de etrafımızı çeviren ve Kızıl Ordu ile kendi pis kıçları arasındaki mesafeyi olabildiğince açmakta telaş eden Posten’larımızın can sıkıcı ve kaba mevcudiyetini de eklemek gerekiyordu. Tüm bunlara rağmen daha hızlı ilerlemek mümkün olmuyordu.


V FOR VENDETTA

Yazar: Alan Moore 
Çizen: David Lloyd 
Çevirmen: Güneş Becerik Demirel


“Korkunçtu. Kimse Britanya’nın bombalanıp bombalanmayacağını bilmiyordu. Annemin, ‘Artık Afrika diye bir yer yok,’ dediğini hatırlıyorum. Ağzından çıkan tek şey buydu. Ölen bütün aslanları ve filleri düşününce ağladım. Sadece yedi yaşındaydım.” Yeryüzünün çehresini değiştiren korkunç bir savaş patlak verir... Özgürlük ve bireysellik namına ne varsa tarihe karışır...
Politik özgürlükten eser olmayan bir dünyada kişisel özgürlüklere dair ne varsa, beyaz porselen maskeli ve gizemli bir adamın zorbalara karşı verdiği mücadeleye bağlıdır... İdeolojik iyilik ile kötülük arasındaki çizgilerin bulanıklaştığı baş döndürücü bir hikâye!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails