28 Nisan 2020 Salı

Çizgi Roman Dünyası Ustalarından Karantina Günlerinde Okuma Önerileri - 11 / Caner Özdurak

Çizgi romana emek veren, yıllarını veren, araştıran, çeviren, çizen, yazan okurlarına "Karantina Günlerinde Çizgi Roman Okusak da ne Okusak?" diye sorduk ve öneriler aldık. 

Şimdiki önerilerin sahibi akademisyen - bağımsız çizgi roman temsilcisi Caner Özdurak:


KARINCAYİYEN

Caner Özdurak

Türk bağımsız çizgi roman örneklerinin en önde gelen çalışmalarından olan Karıncayiyen hem çizerinden hem de çizgi roman satış noktalarından ulaşılabilen özel bir çalışmadır. 


KNIGHTFALL

Türkçesine ulaşmanın da mümkün olduğu macerada Bane adlı kötü Gotham'a gelerek kahramanı ortadan kaldırma planı yapar. Ve sonunda da kahraman beli kırılarak saf dışı edilir. Hem maceranın kendisi hem de sonrası epik bir okuma serüveni yaşatıyor.


YALNIZ KURT VE YAVRUSU

Yazan - Kazuo Koike
Çizer - Goseki Kojima
Hayatına çocuğuyla tek başına devam etmeyi seçen ve bu yolda sayısız adam öldürmüş olan bir adamın hikayesi bu. Lone Wolf and Cub (Yalnız Kurt ve Yavrusu).

1970 yılında Japonya’da yayınlanmaya başlayan serinin yazarı Kazuo Koike çizeri Goseki Kojima. Hemen birkaç bilgi daha. İngilizce çevirisini Dark Horse firması yaptı ve 28 cilt olarak piyasaya sürüldü. Türkçe yayın hayatına Marmara Çizgi ile başlayan serinin her cildinde ortalama olarak 5 civarında bölüm var. Seri o kadar popüler oldu ki; 7 tane sinema filmi, televizyon dizisi çekildi, animelere ilham oldu. Neydi peki bu kadar popüler olmasının nedeni? Hikayesi!
Kaynak - Zülfikar Yamaç / Kahramangiller

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails