1 Mart 2018 Perşembe

Merhaba Hayal’et Resimli Mecmua Sayı 12 Yayında

2018 yılının ilk ve en önemli çizgi roman bilgi yarışması “THANOS’U NASIL BİLİRSİNİZ?” Bu proje; Gerekli Şeyler Yayıncılık sponsorluğunda, Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), Hayal-Et e-Dergi, Kahramangiller, Kayıp Rıhtım ortaklığıyla gerçekleşmektedir. Detaylı bilgiler sayfalarımızda.

Oradaydık…1-4 Şubat tarihleri arasında “İstanbul Kongre Merkezinde” “Herkes İçin Oyun ve Dijital Eğlence” Sloganıyla gerçekleştirilen Gaming İstanbul’du…

Hayalet derginin fantastik şairi ve gamer’ı Yusuf Gürkan’ın GİST 2018 izlenimleri bu sayımızda.

Orada olduğumuz diğer etkinliklerde; “Hikmet Yamansavaşçılar KARABALA İmza Günü”, Büyülü Dükkan, çizgi roman etkinlikleri kapsamında Mizah çizgi romanı sanatçısı Emrah Ablak’ın “Hamsi’yi Beklerken” imza günü ve Rotary Kulübü “Yaratıcı Yazı Akademisi” Şişli Belediyesi Gülbağ Bilim Evi’nde Ümit Kireççi konuk oldu ve izlenimlerini ‘’Oradaydık’’ başlığımız altında yazdı.

TARKAN YENİDEN OKURLARIYLA BULUŞACAK
14 Nisan 1967’de Hürriyet gazetesinde tefrika halinde yayınlanmaya başlayan ve daha sonra dergi olarak basılan “Tarkan” uzun yıllar sonra yeniden okurlarıyla buluşacak haberi Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdür Tuncay Dağlı’nın kaleminden bu sayımızda.

08 Şubat 2016’da aramızdan ayrılan değerli ustamız, ağabeyimiz TevfikYener Çakmak anısına Kadıköy Karikatür Evi’nde ÇİZGİLERİYLE ANIYORUZ YENER ÇAKMAK KARİKATÜRLERİ başlıklı bir sergi düzenlendi.

Çarşaf Mizah Dergisinin usta karikatürist ve çizgi roman çizeri Mesut Ekener ağabeyimizin 70 li yıllarda Kara Murat dergisinin içinde yayınlana ''Göktuğ'' isimli çizgi romanını yeni okuyucularımızla buluşturuyoruz.

Çizgi roman dünyamızın belki de en çok ihtiyaç duyduğu şey yapılanma ve organizasyon olagelmiştir. Tek tabanca çalışan sanatçılar ve onlarla iletişim kuramayan okurlar… Haklar, hukuklar, dostluklar ve kötü gün, iyi gün iletişimi. Çizgi Roman Okurları Derneği (ÇRODER) bu organize olmaların bir başlangıcı olabilir. Veya en azından bir şeylere ön ayak olabilir. Ümit Kireççi ÇRODER’e sordu onlar yanıtladı.

Biz de “Hasbi TembelEr” ve “Bizim Aile” olarak bilinen karikatür bantlarının yaratıcısı ve çizeri olan Amerikalı sanatçı Mort Walker incelemesi Okan Kasnak’ın kaleminden Çizgi Roman İnceleme sayfalarımızda.

Dip Not ’da İlker Genç HASBİ TEMBELER(BEETLE BAILEY) incelemesi yer alıyor.

BU DA MI OFSAYT? Başlıklı Atilla Bilgen’in yeni Öyküsünü bu sayımızda okuyabilirsiniz.

Bazı sözler okunur, bazıları dokunur!... Emrullah Çıta’nın bir birinden güzel illüstrasyonları eşliğinde devam ediyor.

İyi ki doğmuşlar Yazdıklarıyla, çizdikleriyle, filmleriyle hayatımıza renk katan, hayal gücümüzü zenginleştirenlere selam olsun... Şubat ayında doğanlar…

Bu sayımızda aramıza katılan yeni öykü yazarımız Tayfun Öneş’in FOTOĞRAF başlıklı Öyküsünü okuyabilirsiniz.

KAFADAR AYILAR:MODERN DÜNYA AYILARI VE SAKİN MACERALARI başlıklı
Çizgi Film İncelemesi Yusuf Gürkan’ın kaleminden.

Üstat Süheyl Toktan BD Humor sayfalarımızda Postmodern Çizgide Atomik Stil ve Retro Fütürizm başlıklı yazısında Ligne claire (Net çizgi)ve Atom Stili ekolünü kaleme aldı.

Gökçe Mehmet Ay’ın Bilim Kurgu Tefrikasının bu sayımızdaki başlığı Mekiğe Doğru.

Bu sayımızda yeni başladığımız İllüstrasyon ustalarını tanıtacağımız Galeri sayfalarımızın ilk konuğu NORMAN PERCEVEL ROCKWELL.

Mehmet Berk Yaltırık’ın Korku Tefrikası VARKOLAKLARIN GECESİ Bölüm 13 ile bu sayımızda da tüm ürkünçlüğü ile devam ediyor.

Takvimler 7 Şubat 1727 tarihinde neyi gösteriyordu..?

Resimli Resmi Tarih sayfalarımızda geçmişte gerçekleşen ilkleri okuyabilirsiniz.

Film İnceleme...
Hayalet Resimli Mecmuanın grafik tasarımcısı Gülhan D Sevinç bu sayımızdan itibaren Film İnceleme yazılarıyla da dergimize renk katmaya devam edecek.

Selçuk Gökhan Kalkanoğlu’nun HIRLI başlıklı Fantastik Tefrikası 8. Bölümü ile devam ediyor.

Mehmet Berk Yaltırık’ın Kanlı Kavak adlı öyküsünü Mehmet Kaan Sevinç’in çizgileri ile bu sayımızdan itibaren çizgi roman olarak okuyacaktınız ama öyküdeki uğursuzluk çizgilere de sirayet etti ki geri kalan 3 sayfa dijital ortamda silinerek uzaya uçtu…

Şimdilik tek sayfa ile yetineceksiniz ,devamını önümüzdeki sayı okumaya devam edeceksiniz diyeceğiz ama eğer çizimlerin başına başka bir uğursuzluk gelmezse…

Bu sayımızda başladığımız yeni bir köşemiz daha var Türk Dergiciliğinin Öncüleri...Resimli Ay dergisi…

Eskimeyen Öyküler sayfamızda Yakın dostu şair Cemal Süreya’nın “Edebiyatımızın Mareşali” olarak tanımladığı, değerli yazar Muzaffer Buyrukçunun BEN BU İSTANBUL’U SEVMİYORUM başlıklı yazısı ve kısa yaşam öyküsünü okuyabilirsiniz.

Atilla Bilgen’in Deli Tefrikası BİR GÜNCENİN DELİSİ  tüm ilginçliği ile bu sayımızda da devam ediyor.

Bu sayıdaki Ayraç illüstrasyonu Eren Ersoy imzalı…Atıl Kurt..!

Reha Ülkü’nün yazı dizisi Yeni Çizgi Roman Okumaları serimiz devam ediyor. Bu sayımızdaki konu başlığı BATMAN VS SUPERMAN:İNSAN VS İNSANÜSTÜ =İNSAN VS TANRI.

Çağrıl Taştan’ın geçen sayı başlayan Bilim Kurgu Tefrikası bu sayımızda MECANOİD başlıklı ikinci bölümü ile sona eriyor.

Fantastik şair Yusuf Gürkan’ın bu sayımızdaki fantastik şiirinin başlığı CENNETTEN DÜŞMÜŞ ŞÖVALYENIN KÜLLERİ.

Bu sayımızda yine yeni bir sayfamız var Şiirli İllüstrasyon…

Arka kapağımızda yine bir çizgi roman klasiği Mesut Ekener ustamızın tek sayfalık çizgi romanı Zalim Zühtü

Grafik Tasarım:Gülhan Sevinç

Hayal’et Resimli Mecmua Şubat 2018 Sayı 12'nin oluşmasında değerli katkıları ile destek veren tüm dostlara çok teşekkür ederiz.

İyi okumalar
Hayal’et Resimli Mecmua

Takip etmek isteyenler için Facebook sayfa linkimiz:

Hayal’et Resimli Mecmua
e-Posta adresimiz: hayaleteposta@gmail.com

PDF Formatında indirip okumak isteyenler için :


Flash Formatında  ISSUU'dan okumak isyenler için:

a

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails