15 Kasım 2016 Salı

Superboy - The Kryptonian Clone Kimdir?

Gaffar Efe Sarıhan
...
Gerçek adı: Kon-El

Öncelikle hikayesinden başlayalım.

Superboy, N.O.W.H.E.R.E adlı bir organizasyon sonucu oluşturulan, ve Kryptonlu Klon olan "Kon"'un DNA'sından oluşturulmuş bir Klondur.

Bir süre N.O.W.H.E.R.E tarafından güçleri test edildikten sonra N.O.W.H.E.R.E'de "Krytonian Bio Chemistry" bölümünde uzman olan Doctor Caitlin Fairchild tarafından evlatlık alındı.

Sonrasında Teen Titans gibi gruplarda yer aldı.

New 52 ile yeni güçlere sahip olan Superboy'un güçleri:
1-) Süper insan kuvveti: Normal bir Kryptonlu kadar güçlüdür ve tonlarca ağırlığı rahatlıkla kaldırabilir.

2-) Telekinezi: Superboy istediği cisimleri telekinezi sayesinde hareket ettirebilir, rakibine güçlü telekinetik dalgalarla zarar verebilir.

3-) Tactikinesis: Superboy'un etrafında bir görünmez güç alanı oluşur ve onu mermi, patlama veya enerji saldırılarından korur. Ayrıca normalde uçamayan Superboy'un uçmasını sağlar.

4-) Güneş Işığı Manipulasyonu: Superboy normalde bir Kryptonlu kadar Sarı Güneş Radyasyonu ememez, fakat yine de bir Kryptonlunun %50'si kadar enerjiyi manipule edebilir.
Ayrıca Kızıl Güneş Işığını da manipule ederek güç kazanabilir.

5-) Isı Işını ve Molekül ısıtma: Superboy normal bir Kryptonlu kadar sıcak ve yakıcı bir Isı Işını yayamasada, Isı Işınını kullanırken hava moleküllerini titreştirerek ortamın acaip derecede sıcak olmasını sağlar bu bir nevi o ortamdaki havayı yakabileceği anlamına gelir.

6-) Üstün Telepati: Superboy telepati gücü sayesinde birinin düşüncelerine ve anılarına erişebilir kişinin hafızasını silip kendi isteklerine göre şekillendirebilir.

7-) Süper zeka: Superboyda Kryptonlular gibi gördüğü şeyi bidaha asla unutmaz ve zihninde depolar.

8- Enerji Kontrolü: Superboy herhangi gibi bir enerjiyi emebilir yada rakibine karşı kullanabilir. Cisimlere aynı Marvel'da ki Gambit karakteri gibi enerji yükleyebilir ve rakiplerine zarar vermek için kullanabilir.

Zayıf yönleri:
1-) New 52 ile görünen o ki artık Kryptonit Elementine bağışıklığı var ve herhangi bir büyüye karşı zayıflığı yok.
2-) Çok güçlü telepatik saldırılara karşı zayıflık.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails