6 Eylül 2013 Cuma

Filwerine, Filclops, Filektra, Filossus, Filnix: "Power Pachyderms"

Aslında Power Pachyderms grubu üyelerinin isimleri benim uydurduğum gibi değil. Onların gerçek adları: Electralux (Elektra), Mammoth (Colossus), Rumbo (Wolverine), Trunklops (Cyclops) ve Rogue Elephant (Phoenix). Düşmanları da Clarinetto'yla (Magneto) New Musicians (Willie Nelson, Madonna, Bruce Springsteen, Prince and Cindy Lauper) ekibidir.

1989 yılında Teenage Mutant Ninja Turtles'la X-Man parodisi olarak ortaya çıkan Power Pachyderms tek sayılık bir macera. 

Yazar Roger Stern, çizer Adam Blaustein, çinici Jon D'Agostino, editör Howard Mackie dörtlüsünün elinden çıkan çalışma yolculuk yapan bir sirk treninde başlamaktadır. Yaramaz maymunun ayırdığı fil vagonu nükleer deneme alanına doğru yol almaya başlar.

İdealist bir bilim adamı onları kurtarmak için deneme alanına girerek radyasyona maruz kalır ama olay bildiğimiz gibi sonlanmaz, kendisi hayli kömür olur.

Yıllar sonraysa o gün radyasyona maruz kalmış anne fil mutant filcikler dünyaya getirir.

THE PERFECT MASTERS adlı dört ustadan hayatın bir gizemi olduğunu öğrenen aşağıdaki karizmatik kahramanlar bu kahramanlık sürecinin öncesinde az biraz zorluk yaşarlar hayatta. Her biri evlatlık verilir örneğin.

Mammoth uzak doğuya gider ama parasını kaybeder, Elektralux garsonluk yapar, Trunklops dışlanmış bir yeni yetme olurken Rumbo kuzeye gider.

Bu kuzeye gidiş Rumbo'nun kaçırılması ve bir gizli deneysel dizi ameliyat geçirmesiyle sonlanır. O artık fildişi yerine kılıçlar çıkarıyordur kafasından.

THE PERFECT MASTERS... Bana yaratıcı ekipmiş gibi geldi ya bilemedim şimdi.

Kahraman varsa düşman da olacak. Karşınızda hayli tanıdık yabancı: Clarinetto ve New Musicians (Willie Nelson, Madonna, Bruce Springsteen, Prince and Cindy Lauper)



Mücadele sırasında radyasyona bir kez maruz kalan Elektralux başka bir varlığa dönüşür:

Ama neyse ki dostları onu kurtarır eski haline dönüştürürler. Sonra da onlara akıl veren dörtlünün icabına bakmaya dağlara geri dönerler.

Aşk üçgenleri, aldatma, ihanet, yalnızlık ve kahramanlık hep bu çizgi romanda. Denk gelirseniz uzak durmak, kaçmak isteyebilirsiniz. Bu da bir korunma yöntemidir. Veya tam tersine edinmek de isteyebilirsiniz, bilemedim şimdi. 

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails