7 Eylül 2013 Cumartesi

Çizgi Romanda Eşcinsel Evlilik Batwoman Sanatçılarını İstifa Ettirdi

New 52 değişikliğiyle kendi dizisine kavuşmuş olan Batwoman karakterinin lezbiyen olduğu değişiklikten önce de biliniyordu. Bunun da haberini yapmıştık daha önce: DC Comics'in ilk Gayi: Lezbiyen Bir Batwoman. İşte şimdi bu Batwoman için evlilik kararı alınması yazar ve çizerin istifasına neden oldu. 

Batwoman'ın yazarı W. Haden Blackman ile çizeri ve yardımcı yazarı JH Williams III bloglarında duyurdukları üzere DC Comics'den istifa etmeyi uygun bulmuşlar. Ancak bu istifanın gerekçesinin eşcinsel karşıtlığıyla ilgisi yokmuş. DC Comics'in uzun süredir yaşattığı editoryal sıkıntıların sanatçıları olumsuz etkilemesinin bunda büyük payı olduğu ortaya çıktı. Bir yıldır süren karışıklıkların sanatçıları arzu ettikleri çalışmayı yapamamak yönünde endişeye sevk ettiği düşülmüş not olarak. 
Batwoman'ın eşcinsel kimliği ve kadın kadına evliliği yönündeki talebi daha önce geri çevirmiş olan yayınevinin ani bir kararla bu evliliği onaylaması sanatçı ikilinin programını bozmuş, anlatmayı umdukları güzel hikayelerin ertelenmesine ve hatta yazılamamasına neden olmuş. Sanatçılar bu gerekçelerden dolayı DC Comics'den istifa etmeyi uygun bulmuşlar.

Kaynak - Today Books

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails