4 Mayıs 2013 Cumartesi

Boş Bina Cephelerimiz Belçika'daki Gibi Olur Mu Acaba?

Tabelalara Kriter Geliyor


Türkiye’de belediyelerin akla gelebilecek her noktada reklam tabela asma izni vermesi, vatandaşların da balkon, pencere ve çatılara televizyon antenleri koyması ile oluşan kirlilik sorun olmayı sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu sorunu önlemek için tabelalara kriter getiriyor.
Avrupa’da çizgi roman kahramanlarının doğduğu ülke olan Belçika’da ise binalar sanatçılar tarafından görsel güzellik için boyanıyor. Özellikle başkent Brüksel’de insanların yoğun olarak kullandığı noktalarda belirlenen binaların üzerine meşhur çizgi kahraman Tenten’in yanı sıra diğer önemli karakterler resmediliyor. Duvarları süsleyen ilginç çizimler sokak ve caddeleri güzelleştiriyor.

Türkiye’de ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cadde ve sokaklarda bıkkınlık veren tabelaların görüntü kirliliğini engellemek için ayrıntılı bir çalışma başlattı. Bu yılın sonuna kadar her cadde ve semte dükkânların kullanacağı bir tabela kriteri getirilecek. 2014 yılı itibariyle tüm dükkânlar bulunduğu cadde ve semtin standartlarına göre tabela kullanacak. Metal ve plastik tabelaların yerini mümkün olduğunca ahşap tabelalar alacak.
Cihan Haber Ajansı


Kaynak - Yurt Haber

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails