12 Ağustos 2012 Pazar

Gerçek Bir Suşi Aşçısı Çizgi Roman Oldu

Dünyayı, en azından dünyanın kendi yaşadığı bölümünü suçlulardan, adaletsizlik ve kötülükten temizlemeye çalışan bir sushi şefinin maceraları çizgi roman oldu. Ama burada ilginç olan çizgi romanın yazarı: Ünlü şef, yazar ve gezgin Anthony Bourdain.
Nilay Örnek
***

SEKS, UYUŞTURUCU, MUTFAK
Aslen bir aşçı olan Bourdain, artık benim de hayranı olduğum bir yazar, televizyon programcısı ve gezgin. 2000’de yayınlanan ‘Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly’ adlı kitabı kısa sürede The New York Times’ın ‘En Çok Satanlar’ listesine girdi. Bourdain’in seks, uyuşturucu, küçük kaçamaklar, aşçılara özel küfürlü jargonla ‘mutfakta’ geçen 25 yılını sarkastik ve akıcı bir dille anlattığı kitap için Sunday Times “Stephen King romanlarından bile daha çekici”, Daily Telegraph ise “Mükemmel bir kitap. İnsanın ağzını sulandıran kocaman bir kâse cips kadar baştan çıkarıcı” diyordu. Kitap Türkçe’de de Oğlak Yayınları tarafından ‘Mutfak Sırları / Aşçılık Dünyasında Mahrem Maceralar’ adıyla yayınlandı.
***
Ve şimdi. Anthony Bourdain artık bir çizgi roman yazarı. Vertigo tarafından basılan kitabı Bourdain, Joel Rose ile birlikte yazıyor; çizimler Joel Rose’a ait. Bu arada konu da Bourdain’e pek uzak değil; ‘Get Jiro’, bir sushi şefinin suçlulara karşı mücadelesini anlatıyor.
Kaynak ve yazının tamamı - Akşam 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails