12 Temmuz 2012 Perşembe

Gülten Dayıoğlu ile "Çizgi Roman Okumak Resim Aptallığı Yapar" mı, Fantastik Hayatı Röportajı

"Çizgi Roman Okumak Resim Aptallığı Yapar" iddiasını 25-26-27 Kasım 1965 tarihlerinde Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan yazılarına aktaran sayın Gülten Dayıoğlu ile yıllar sonra bu iddiayı ve fantastik edebiyattaki yolculuğunu konuştuk.
Giriş...

Gülten Dayıoğlu, bugünlerde MO adlı fantastik roman dizisiyle gündemde olsa da onu bu günlere getiren birçok fantastik ve bilim kurgu eserin de sahibi olduğunu hemen her genç ve çocuk yakından bilir. Bilir, çünkü en az birkaç tanesini okumuştur. Ölümsüz Ece, Suna’nın Serçeleri, Dünya Çocukların Olsa, Tuna'dan Uçan Kuş, Midos Kartalının Gözleri, Işın Çağı Çocukları, Gökyüzündeki Mor Bulutlar, Parbat Dağının Esrarı, Ganga…

Gülten Dayıoğlu’yla fantastik yolculuğunu, bilim kurgu’yla ilişkisini, bu türlerdeki yolculuğunu, 1960’lı yıllarda kaleme aldığı çizgi roman karşıtı gazete haberlerini konuştuk.

Yine de yazıyı okumadan önce yazar hakkında bilgi edinmek istiyorsanız “YAŞADIKLARIM VE DÜŞLEDİKLERİM” adlı otobiyografisini okuyabilir veya www:gultendayioglu.com sayfasından detaylara ulaşabilirsiniz.

Ümit Kireççi
16.06.2012

Devamını ve dergiyi Okumak İçin - Buradan Giriniz

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails