25 Mayıs 2012 Cuma

"Yıldıray Çınar ve Mahmut A. Asrar Etkinliği" İzlenimleri

Anadolu Üniversitesi, Animasyon Bölümü eski öğrencileri olan Yıldıray Çınar ve Mahmud Asrar Tahir Aksoy hocamızın çizgi roman dersleri kapsamında 23 Mayıs günü okulumuza davetliydiler. Artık bilmeyen yoktur ya yine de not düşelim. Yıldıray Çınar şu an DC’nin new 52 serisi için Firestorm’u Mahmud Asrar ise Supergirl’ü resimliyor. 
Etkinlik seminer ve çalıştay olmak üzere iki oturum olarak gerçekleşti. Gece ödevleri ile boğuşan öğrenciler sabah kalkmakta zorluk zorluk yaşadılar ki öğleyin gerçekleştirilen çalıştaya ilgi oldukça yoğundu. Sabah gerçekleştirilen seminer de verimli geçti. 
Çizgi roman sektörü hakkında öğrencilerin aklına takılan, merak ettikleri tüm sorular cevaplandı. Çalıştay da ise usta kalemler kendi tekniklerini göstererek çalışmalarını tamamladı. Ortaya çıkan eserler çekiliş sonunda şanslı bizim tabirimizle ballı öğrencilere verildi.(o batman çizimi bana çıkmalıydı :) Belki büyük ödülü kazanamadım ama teselli olması amacıyla ve büyük bir ısrarla iki hızlı batman eskizi kapabildim. Dergiler imzalatılıp fotoğraflar çekildi. 
Özetle iki usta çizeri yan yana yakalamışken tüm imkanlar sonuna kadar sömürüldü. Öğrenciler çok keyif aldı umuyorum çizerlerimiz de aynı şeyleri hissetti. Önümüzdeki yıllarda umarım bu ve buna benzer etkinlikler görmeye devam ederiz. Öğrencilere böyle bir imkan sundukları için başta hocamız Tahir Aksoy’a ve çizerlerimize teşekkür ederiz.
Emrah Çıldır



Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails