24 Mayıs 2012 Perşembe

'EUROCANLAR' MİZAH DERGİSİNİN YENİ SAYISI BAİLERDE

Eurocanlar mizah dergisi yeni sayısıyla yıllardır Göçmenlerin canını acıtan bir konuyu gündemine taşıdı,
“Almanya’da Gençlik Daireleri ( Jugendamt ) tarafından el konulan göçmen aile çocuklarının sayısı Gün gectikçe artış gösteriyor.
Almanya da Gençlik dairelerinin (Jugendamt) kontrolüne aldığı çocuk sayısı her yıl artıyor. Bir önceki yıl 32 bin 300 çocuğu ailesinden alan dairelerin el koyduğu çocuk sayısı 4 bin artarak 36 bin 343 e yükseldi. El konulan çocukların yüzde 23 ü göçmen kökenli. El konulan çocuklar devlet ve kilise yurtlarına veya Alman ailelerin yanına yerleştiriliyor.
Önce Hamburg da gençlik dairesinin uyuşturucu madde kullanan bakıcı aileye verdiği bir çocuk ölü bulundu. Ardından Berlin de gençlik dairesi kontrolündeki ailenin bir çocuğu hayatını kaybetti. Bu iki gelişme, zaten tartışmalı olan gençlik dairleri hakkında bir kez daha kafalarda soru işaretleri oluşmasına yol açtı. Kamuoyu, söz konusu kurumların güvenilirliğini sorgularken gençlik dairelerinin el koyduğu çocuk sayısı ise her yıl artıyor. 2010 da 32 bin 300 çocuğa değişik sebeplerle el koyan dairenin 2011 de el koyduğu çocuk sayısı 36 bin 343 e yükseldi.
Türk ailelere yönelik sert tutumuyla da eleştiri konusu olan gençlik dairelerinin kendi himayesine aldığı çocukların 8 bin 72 si göçmen kökenli. Yaklaşık yüzde 23 olan bu oran içinde Türklerin oranı ise yüzde 30-35 lerde olduğu tahmin ediliyor.

Eurocanlar mizah dergisi olarak Avrupa'daki göçmenlerin canını gün geçtikçe daha çok yakan böyle önemli bir konuya duyarsız kalamazdık.

Eurocanlar mizah dergisi Avrupa'da yaşayan Türk göçmenlerin yaşamlarını çizgi ve mizahla dile getirmeye çalışıyor.

Ayrıca, Avrupa'da yaşayan göçmenler arasında karikatüre ve mizaha ilgi duyan genç yeteneklere de fırsatlar verip gençlerin çalışmalarını dergide yayınlıyarak 'göçmen mizahı'nın temelleri atılmak isteniyor. 

Avrupa“daki göçmenlerin mizah alanındaki tek sesi olan„Eurocanlar“ Mizah Dergisi,göçmenlerin başlıca sorunlarını gündeme tasıyarak, Her ay,Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda ve İsviçre'deki okuyucularıyla buluşuyor..

Dergiyi şimdilik Tren istasyonları,Havaalanları ve büyük kitapçılarda bulabilirsiniz. 

Karikatür ve mizah çalışmalarını dergiye göndermek isteyenler 'eurocanlar@hotmail.com' adresinden ulaşabilirler..

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails