30 Ağustos 2009 Pazar

Mizahhaber ve bir garip hırsızlık örneği

Eline kalemi alan bir çok onur yoksunu insanın emek hırsızlığı internete de taşındı. Sıkı yasal yaptırımlara rağmen başkalarının emeğini babalarının malı gibi kullanan yazı-çizi takımının yasalara rağmen yürüttüğü hırsızlıklara başı boş internet ortamında da rastlanması şaşılacak bir şey değil gibi. Maalesef Mizah Haber şu sıralar bir tür hırsızlık olayıyla karşı karşıya:
"İnternet emek hırsızlığı merkezi haline geldi!
MİZAHHABER'İN LOGOSUNU,
İŞLERİNİ, YAZILARINI
KOPLAYAN EMEK HIRSIZI
BİR BLOG: E-MİZAH!

İnternetteki kontrolsüzlük ve varolan yasal boşluklar interneti emek hırsızlarının merkezi haline getirdi. Gün geçmiyor ki yeni hırsızlık- yeni bir taklitçilik olayıyla karşılaşılmasın... Mizah dünyasının gözü-kulağı olan ve bu işi ilk günden beri ciddi bir şekilde pek çok kişinin emeğiyle, profesyonelce bir şekilde yapan MİZAHHABER de yayına başladığı 1 Temmuz 2007'den beri emek hırsızlarının sıkça saldırısına uğruyor.
Bir okurumuz haber vermese gene haberimiz olmayacaktı. Daha dün öğrendik ki, internette adına "E-MİZAH" denen bir blog var ve bu blog başta logosu, düzeni, her şeyiyle MİZAHHABER'in adeta KOPYASI... Çünkü bu blogu yapan ve o bloga adını bile yazma yüreği olmayan zat ya da zatlar MİZAHHABER'in özenle seçip, haberli bir şekilde kullandığı işleri babalarının malı gibi kopyalamış bloga koymuşlar. Bununla da yetinmemişler. MİZAHHABER'in Facebook'taki grubunu da birebir kopyalayıp, orada yazan bilgileri de aynen kopyalamış, sadece "MİZAHHABER" yazan yere "E-MİZAH" yazmışlar... Grubun sahibi olarak gözüken Uğur Sekmen isimli kişiye bir uyarı yazısı yolladık ama henüz yanıt bile alamadık...."
Devamı - http://mizahhaber.blogspot.com/

Doğrusu bu girişimi anlamak mümkün değil. Yahu kardeşlikler yok mu aklınıza gelen özgün bir şey? Bira çaba be yav. Olmadı yazın bize öneride bulunalım! Çok ciddiyim! Sanatın üretimi de üzerine çalışılması da akıl, beyin, emek ister. Mizah ise kesinlikle zeka ister! Gelin dönün bu yoldan. E-Mizah... E, ama!

Ümit Kireççi

1 yorum:

mit dedi ki...

Yuh yani... Söyleyecek söz bulamıyorum bu insanlara. Bu kadar da olmaz.

Linkler

Related Posts with Thumbnails