8 Temmuz 2009 Çarşamba

Süpermen ve İslami Kahramanlar Omuz Omuza!

Eğer Allah'ın 99 isminin süper kahramanlara verildiği seri hakkında bilginiz yoksa önce bu yazıya bakın: 99

ABD Başkanı Barack Obama ABD'den İslam dünyasına bir zeytin dalı uzatmışken, çizgi dünyasında da buzlar eriyor gibi! Süpermen, Batman ve Flash gibi ünlü süper kahramanlar, güçlerini Ortadoğu'nun İslami kahramanlarıyla birleştiriyor.

LONDRA - Süpermen, Batman ve Flash gibi ünlü süper kahramanları dünyaya kazandıran Amerikan çizgi roman şirketi DC Comics, Ortadoğu'yu kasıp kavuran 'İslami Kahramanların' yaratıcısı Kuveytli çizgi roman şirketi teşkil ile birlikte animasyon mini diziler konusunda anlaştı.
Teşkil'in Allah'ın 99 sıfatından ilham alınarak yaratılan ve Ortadoğu'ya nam salan '99' adlı İslami kahramanları ile dünyanın en büyük ikinci çizgi roman şirketi DC Comics'in Justice League (Adalet Birliği) ekibindeki kahramanlarla birlikte çok yakında ekranlarda olacak.
Yılda 1 milyon satan İslami kahramanların çizgi romanları, animasyon filmiyle Ortadoğu'da epey tutmuş ve Kuveyt'te '99' temalı bir park bile açılmıştı.
Bütün inançlardan çocuklara hitap etmesi amaçlandığı için dua etmeyen ve Kuran okumayan '99' kahramanlarının, DC'deki kahramanlar gibi gizli kimlikleri yok. Mistik taşlara temas ettikten sonra insanüstü yetenekler geliştirmiş kahramanların hikayesi anlatılıyor. Bu anlamda ünlü dizi 'Heroes'u da anımsatıyor.Kahramanlardan görünmezlik ve kamuflaj yeteneği olan 'Saklı' Betina, burka giyiyor. Diğer bir ilginç karakter ise 'Acı veren' Darr. Darr acıyla ilgili sinirleri harekete geçirebilme yeteneğine sahipken, 'İyileştiren' Bari de yaraları iyileştiriyor.
DC Comics'in genel müdürü ve aynı zamanda editörü olan Paul Levitz, "Kurgu dünyasında karakterlerin başka karakterlerle karşılaşması uzun yıllardan beri süren bir gelenek. Ve yıllar içinde çok sayıda süper kahramanın hikayesi Arapça'ya çevrilerek etnik unsurlar edindi. Fakat şimdi atılan büyük bir adım. En zorlu yaratıcılık testini, daha önce eşine rastlanmamış bir şey yapmaya ve kültürel olarak önyargılı ve değişik ilgilere sahip izleyiciye ulaşmaya çalıştığınızda verirsiniz" diyor ve bunun benzersiz bir kültürler arası proje olduğunu söylüyor.
'99' projesini hayata geçiren ekip, Örümcek Adam ve X-Men'den sorumlu DC ve Marvel şirketleriyle proje çalışmalarına başladığı belirtilirken, '99'un yaratıcısı ve Teşkil medya grubunun kurucusu Dr. Naif Al-Mutawa dizilerin nasıl bir seyir izleyeceğine henüz karar verilmediğini söylüyor:
"İlk günden itibaren omuz omuza mı olacaklar? Yoksa birbirlerinin düşman olduğunu mu düşünecekler? Bir numaralı düşman 'korku'. Obama'nın Kahire'deki konuşmasıyla başlayabiliriz mesela. İki grup Süper kahraman konuşmayı dinler ve farklı tepkiler verebilirler. Önümüzde birçok seçenek var."

(DIŞ HABERLER / Gazeteport)

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails