7 Haziran 2009 Pazar

Otisabi “Dokunaklı Temaslar” Çıktı

KadınVizyon Haber Servisi26/05/2009
Yılmaz Aslantürk’ün kahramanı Otisabi’nin maceralarını konu alan üçüncü kitabı “Dokunaklı Temaslar” Uykusuz Çizgi Dizisi’nden çıktı. En çok satanlar sıralamasında ilk sıraya yerleşen “Dokunaklı Temaslar” tüm kitapevlerinde aynı anda satışa sunuldu. Renkleri ve çizimleriyle de daha çok resimsel veya fotoğraflaştırılmış kareler sunan ve karikatürden giderek uzaklaşırken abartısız, durumu tespit eden çizgi romana yaklaştıran Yılmaz Aslantürk’ün kahramanı Otisabi’nin maceralarını erkekler kadar kadın hayranları da ilgiyle takip ediyor!
Kendinden yarattığı kahraman Otisabi karakteriyle hem kadın hem de erkek çizgi roman severler tarafından yakından takip edilen Yılmaz Aslantürk’ün yeni çıkan kitabı “Dokunaklı Temaslar” kendi kategorisinde en çok satan kitaplar arasında yerini aldı.
Otisabi, yazarın kendisinden esinlenmeler taşıyan bağımsız bir tipoloji kuruyor. Okurda bir ilüzyon yaratmayı başarıyor ve hikayelerin gerçek hayatta bizzat yaşandığı izlenimi veriyor. Bu yanıyla özellikle erkek okurlarda kendi serüvenleriyle kesişme noktaları yaratırken, öykünün başlangıcından öncesi ve sonrası bir manada okurların hayal dünyasını “karikatürize” ediyor. Aslantürk, kadın okurlarda ise Otisabi’nin bünyesinde erkekleri daha yakından tanıma merakı uyandırıyor. Bu yanıyla, erkek erkeğe muhabbetlere, kadınları da ortak ediyor.
Yılmaz Aslantürk, ilk kitabı “Otisabi-Başımdan Geçti Bunlar” ile bir üniversite öğrencisiyken sırt çantasına doldurduğu erzak kabul edilebilecek öyküleri konu etmişti. İkinci kitabı “Otisabi - Münasebetsiz İlişkiler”de hikayeleri farklılaştırdı. Otisabi artık gençlik hayallerinden daha çok somut gerçekleri yaşamaya başladı. İlk gençlik deneyimlerindeki çıkış yolları giderek daha da ustalaşarak kestirmeleşti. Bu kez işin içine daha çok akıl ve entrika; “Bir an önce bitsin” telaşı da girdi. Öyküye duygular pek fazla müdahale etmediğinden, akıl çizgisinde ilerleyen maceraların çoğunun sonunda hem kadın hem de erkek kendi hayatlarına hasarsız iade ediliyorlar.
Yılmaz Aslantürk, dünün ve günümüzün mizah dergilerinde karikatür dünyasına girse de, çizgileri ve renkleriyle genelden farklılık gösteriyor. Otisabi’deki çizgileri daha çok çizgi roman dünyasına yakın olan Otisabi öykülerinin ortak fikri şöyle;
* Otisabi bir “anti-kahraman”dır. Dünle ve yarınla ilintisizdir. Bugün bunlar olur, yarın da onlar… Kendi dünyasında kadınları elde etmek ya da kurtulmak, çevresindekileri kendi “çıkarı” için kullanmak için çevirdiği küçük oyunlar ve entrikalar onu yarınki bir başka maceraya hazırlar.
* Otisabi öyküleri, kadın-erkek ilişkilerindeki o çok özel anlarda yaratılmıştır. Sonradan hatırlanmaz, geçmişten çıkıp gelmez, geleceğe dair düşünceler yoktur. İçinde bulunulan an bugün ve en fazla ertesi günler yer alır...
* Öyküler kısadır. Genç bir erkeğin, tam da yaşına özgü maceraların peşine takıldığında başından nelerin geçebileceğine tanık olursunuz; ama içinde korku barındırmaz. Olabildiğince cesurdur, hatta riske girme arzusu vardır.
* Her genç kızın ve her genç erkeğin yaşama olasılığı yüksek öykülerdir bunlar, ama bir farkla: Maceraya yatkın bir ruh haliniz; karşı cinsi tanımak, onunla “baş edebileceğinizi” bilmek için “donanım”larınız olmalıdır... Çünkü Otisabi’de kendi maceralarınızdan büyük veya küçük anekdotlar bulacağınız kesindir. Okurlara, öyküleri kendilerine uyarlama alanları da açar... Buna, “Zaman akıp gidiyor! Yaşamı yakalamak gerek!” uyarısı da diyebilirsiniz... Bütün bunlar öykülerdeki dürüst ve yakınlık kurmayı sağlayan, “neyse o”yu çizen, üzerinde oynanmamış duyguları öne çıkarır...
“Dokunaklı Temaslar”ı ilgiyle, gülerek, aynı konulardaki kendi tavır ve düşüncelerinizin ne olacağını düşünerek okuyacaksınız: Öyle üzerinde fazla düşünmeden, kendinizi maceranın gidişatına bırakacaksınız Güzel bir çizgi roman okumuş olmanın tadına varmak isteyeceksiniz. Yılmaz Aslantürk’ün kendine özgü “sinema kareleri” tadındaki çizgilerinden okuduğunuzda “Dokunaklı Temaslar ”ı bir yerlerden tanıdık bile bulabilirsiniz.
Kaynak - Kadınvizyon

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails