7 Haziran 2009 Pazar

Brüksel, Türk çizgiroman kültürüyle tanışacak

04.06.2009
Binfikir, Brüksel 2009 Çizgi Roman yılı etkinlikleri kapsamında "Türkiye'de Çizgi Roman" konulu bir panel gerçekleştirecek.
Istanbul Centre in Brussels'da gerçekleşecek etkinlikte Mimar Sinan Üniversitesi'nden Murat Mıhçıoğlu, Türkiye’de çizgi roman üretimi ve yayıncılığı konusunda bilgi verecek.
Türkiye’de çizgi roman üretimini kamçılayan kültürel temeller; bu üretimin sistematik yayıncılığa geçişi önündeki ekonomik engeller; Türk kamuoyunda Frankofon çizgi’nin etkileri;Frankofon, Amerikan ve İtalyan çizgi roman kültürlerinin Türkiye’deki etkileşimi; mizah yayıncılığının çizgi roman yayıncılığına olumsuz etkileri ve gelecek yıllardaki Türk çizgi romanının yeni akımları, Mıhçıoğlu’nun başlıca konuları olacak.
Ünlü çizer Gürcan Gürsel'in de konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, Türkiye ve Avrupa’daki çizgi roman kültürleri arasındaki farklılık ve benzerliklere değinilip, yayıncılığın ve okur kitlelerinin de değerlendirmesi yapılacak.
Konferans’ın moderatörlüğünü üstlenecek olan Erdinç Utku, Belçika ve Türkiye’de çizgi romana bakışı/yaklaşımı, çizgi roman kahramanlarının çizerin önüne geçişini Avni ve Tenten örnekleri ile değerlendirecek
Kaynak - euractiv
ÇROP Not - Saat, yer, tarih yok haberde... Bu bakımdan gerçekliğinden emin değiliz!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails