20 Aralık 2008 Cumartesi

Victoria's Secret, Wings, Comics

Victoria kim ve en büyük sırrı ne bilinmiyor ama kesin olan şey Victoria's Secret defileleri her zaman görkemli ve harika oluyor. Gösteriler, danslar, konserler, işinde usta mankenler ve ilk kullanıldığında hemen bizde taklit edilen "kanatlar".

Acaba bu kanat fikri kime ait?

Acaba bu kanatların çizgi roman dünyasında karşılığı var mı?

Var...! Gibi gibi...!














İşte ilk örnek: GypsyMoth. Nam-ı diğer Skein. MarvelComics'in kötülerinden. Masters of Evil üyesi. Çingene Güve... Bizim literatürde başka adı var mı bilmiyorum ama tam çevirisi bu.













MarvelComics'ten başka bir örnek: Deathbird. Ms.Marvel'in ve X-Men'in gedikli düşmanı, Shi'ar imparatorluğunun prensesi.
















DCUniverse TeenTitans grubu üyesi: Raven. Grubun büyü yapan üyesinin adı "Kuzgun". Pelerin oldukça zekice tasarlanmış ve kanat yerine konumlanmış.













Flamebird ilginç bir karakter. Superman bir ara Jimmy Olsen'la Krypton'dan kalan son şehir Kandor'a giriyorlar. Kandor, Superman'in kalesindeki bir şişenin içinde ve içinde insanlar yaşıyor. İşte Superman Nigthwing, Olsen da Flamebird kılığına girerek orada kahramanlık yapıyorlar (çocukken okurdum, bir sayısı var elimde yırtık pırtık :). Derken yıllar sonra Flamebird hatun olarak ortaya çıkıp Teen Titans'a katılıyor. Yayınevi DCUniverse.












Firehawk DC Comics'in ateşli kadın kahramanlarından biri. Üç kez kostümü değişen kahramanın asıl adı Lorraine Reilly ve kanatları atomik enerjiden oluşuyor.











Ve işte reenkarnasyon mucizesi, Antik Mısır prensesi Hawkgirl. DCUniverse'in eski karakterlerinden. Eşi Hawkman ile birlikte görülürdü çoğunlukla. Ancak son senelerde coşan "girl power" akımıyla birlikte eşine bağımlı ve sadık kadın portresinden çıkıp, aşık olan, bağımsız ve güçlü kadına dönüştü. Son reenkarne kimliği Kendra Saunders.













Songbird Marvel Comics'in karakterlerindendir. Şu anda Thunderbolts grubu üyesi. Daha önceki adı Screaming Mimi ve kendisi eskiden Masters of Evil üyesi idi. Bir öyküde Marvel evreninin kahramanlarının çoğu ortadan kaybolunca Baron Zemo kılık değiştirmiş kötülerden oluşturduğu grupla "iyi"ymiş gibi yaparak tuzak hazırlar ancak kendi tuzağına düşer: Grup iyi olmaya karar verir. Songbird ses gücü kullanmaktadır.















Dawnstar, LegionofSuperHeroes elemanı. Daha çok kızılderili görünümlü olan kahraman uzayda iz sürebiliyor. DC Universe karakteri.

***

Umarım abartmamışımdır :)


Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

2 yorum:

SmyrNazaN dedi ki...

Ümit Bey,

Çok güzel bir çalışma ve ilginç bir benzetme; bence buna 'buluş' denmeli, kutlarım!

Saygılarımla,

SmyrNazan

Ümit Kireççi dedi ki...

Teşekkür ederim Nazan hanım.

Linkler

Related Posts with Thumbnails