18 Aralık 2008 Perşembe

Luke’un kılıcına 200 bin dolar!

INDEPENDENT - Istanbul - 16.12.2008

Hollywood’un kült bilimkurgu serisi Yıldız Savaşları’nda Luke Skywalker karakterinin kullandığı ışın kılıcı New York’taki bir müzayedede 200 bin dolara alıcı buldu. Aynı filmdeki C3PO isimli robotun kolları 30 bin dolara, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin Tolkien imzalı ilk baskısı 90 bin dolara satıldı


Hollywood ünlülerine ait hatırlanmaya değer bulunan eşyaların satıldığı New York'taki Profiles in History adlı müzayede evinde yapılan bir açık artırmada Star Wars'ta Luke Skywalker tarafından kullanılan ışın kılıcı, Star Wars'un yapımcısı Gary Kurtz tarafından 200 bin dolara satıldı. Bir fotoğraf makinesinin eski bir flaş lambasından yapılmış kılıcı, Star Wars: a New Hope ve The Empire Strikes Back adlı filmlerde aktör Mark Hamil kullanmıştı. 1983 tarihli hit film Star Wars: Return of the Jedi'de İngiliz aktör Anthony Daniels tarafından canlandırılan C3PO adlı karakterin giydiği robot kolları ise 30 bin dolara alıcı buldu.
1985 yılında kurulan ve ünlülere ait önemli eşyaları satışa sunan Profiles in History'da, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin 1954 yılına ait JRR Tolkien tarafından imzalı ilk baskısı ise 90 bin dolara satıldı. Orta Dünya'nın haritasını da içeren ve kırmızı bir kumaşla ciltlenmiş kitaplar, Tolkien'in bir öğrencisi tarafından satın alındı. James Bond serisinin yaratıcısı Ian Fleming'in imzaladığı romanı You Only Live Twice'ın ilk İngiliz baskısı 70 bin dolara satıldı. Fleming, James Bond adlı Amerikalı bir kuş uzmanına imzaladığı kitabının içine "Kimliğinin hırsızından geçek James Bond'a" yazmıştı. Bond, 1964 yılında Fleming ile tanışmasından kısa süre sonra hayatını kaybetmişti. Kitabın Roald Dahl imzalı elyazması ise 80 bin dolara alıcı buldu.
Jim Carrey'nin 1995 tarihli Batman filminde giydiği Riddler kostümü ise yaklaşık 12 bin sterline alıcı buldu. Gremlinler filminde kullanılan Gizmo 16 bin, filmin kötü karakterleri olan iki Gremlin de 16 ve 13 bin dolara satıldı. Gremlinler beklenen fiyatın üzerinde alıcı buldu. 1991 tarihli Terminatör 2: Judgment Day filminde Arnold Schwarzenegger'ın giydiği ve imzasını taşıyan T-800 kostümü "inanılmaz ve ikon haline gelmiş" olarak tanımlanırken 20 bin dolara satıldı. 2005 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri olan Batman Begins'de Christian Bale'in giydiği Batman kaskı, 17 bin dolara alıcı bulurken, yine bir çizgi roman uyarlaması olan X-Men'de Hugh Jackman'ın canlandırdığı Wolverine'in giydiği siyah deri savaş giysisi 75 bin dolara satıldı.

Kaynak - Taraf

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails