17 Ağustos 2008 Pazar

Bu ülkenin hayalperest, çılgın, yaramaz ve güzelden anlayan çocuklara ihtiyacı var

,
YeniŞafak Gazetesinde çizgi romanlı bir Ali Murat Güven yazısı. Çizgi roman ve fantastik sinemanın getiri ve götürüsü üzerine ilginç bir makale. Özellikle Türk Çizgi roman sanatçıları, kahramanları, markaları özlemi çekilen bir ülke için ufuk açıcı bir yazı olmuş.
,
İşte yazının girişi:
Acaba, “her Türk'ün dünyaya bedel olduğu” bu ülkede doğup büyümüş kaç insan, ilkokul sıralarındayken ders kitaplarının arasında Zagor, Mandrake, Kızılmaske, Teksas ve Tommiks gibi serüven çizgi romanlarıyla yakalandığında, anne-babasından ya da öğretmeninden sağlam bir dayak yemeden paçayı kurtarmayı başarmıştır?
Kişisel gözlem ve deneyimlerim, dahası bugün içinde yaşadığım sosyal düzenin, adına “hayâlperestlik” denilen nimetin olumlu yönlerinden zerre kadar nasibini almamış “gri” görüntüsü, bana bu sayının oldukça düşük olduğunu söylüyor.
Çizgi romanlar yüzünden benim de bir kaç kez ilkokulda öğretmenim tarafından kulağımın kopartılırcasına çekilmişliği vardır; fakat bereket versin ki böyle şeylere hiç kızmayan, aksine eve çizgi romanlar getiren bir babam vardı benim... Gönlündeki kadar ileri düzeyde eğitim alamamış olmanın verdiği iç ezikliğiyle “Yeter ki oku oğlum” derdi, “Oku da istersen yerdeki paçavra kâğıtları oku! Oku ki büyük hayâllerin olsun!”....


Ali Murat Güven
alimuratg@yahoo.com
17 Ağustos 2008 Pazar


Paylaşım: Ümit Kireççi

..

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails