20 Haziran 2008 Cuma

Tercüman Çocuk başucunuzda...



Bu bir mucize...

Evet, aynen öyle...

İnternet geniş bir uzay, tamam, ama aklınızdan geçeni, hem de tam da o aklınızdan geçen anda gerçek etme yetisine de sahipmiş gibi geliyor kimi zaman. Olmuyor mu size de?

Bugün, 2008 Haziran'ının bu güzel 20. günü, fikrime esti... Evet, aynen öyle oldu... Esti... Dedim ki, "Çocukluğumuza anlam katan şeyleri katabilsek ya internet uzayına... Mesela Tercüman Çocuk, Milliyet Çocuk, Yaman Çocuk dergileri..."

Ve...

Google rampasından bir mekik fırlattım Tercüman Çocuk başlığıyla. Bir gezegen bulduk, üzerinde şöyle yazan: tercumancocuk.blogspot.com

Ve... İşte bu gezegende düşler gerçek oluyordu. Tercüman Çocuk'un yıllara göre tasnif edilmiş sayıları indirilmeyi, okunmayı bekliyordu.

Anladınız ya, bir site tanıtımı bu. tercumancocuk.blogspot.com adresinde barınan, F. Dikbaş adlı bir öğretim üyesinin oluşturduğu bir "Tercüman Çocuk'u yaşatma" sitesi.

F. Dikbaş kendini, "Madde aleminin birinci gök katındaki Samanyolu galaksisinin orta kısımlarındaki Orion kolu üzerindeki Güneş Sisteminin üçüncü gezegeni olan Dünya'nın dörtte birini kaplayan katı yüzeyinde yaşayan insan adı verilen bir canlı varlığım. Boyum yaşadığım gezegenin çapının yaklaşık altı milyonda biri mertebesinde. Ortalama yaşam sürem ise yine üzerinde yaşadığım gezegenin tahmini ömrünün 2 milyarda biri kadar kısa bir süredir fakat etrafımdaki insanların çoğu sanki bu kısacık süre hiç bitmeyecekmiş gibi davranmaktadır..." diye tanıtıyor blogda.

Tercüman Çocuk dergileri yıllara göre tasnif edilmiş. İlgili sayının kapağının altındaki linke tıklayınca açılan Rapidshare sayfasından sayıyı indirmek mümkün.

Dergiler son derece kaliteli taranmış JPEG'lerden oluşuyor. Sayfalar tek paket olarak, *CBR uzantısıyla inecek bilgisayarınıza. Bir sıkıştırılmış dosya formatı bu. Yani Winrar ve benzeri programlarla rahatlıkla açabilirsiniz.

Herkese keyifli okumalar diliyor, F. Dikbaş'a bu harika girişimi için sonsuz teşekkur ediyoruz...

Ediyor muyuz?

Ediyoruz tabii yahu...

3 yorum:

fdikbas dedi ki...

Bu güzel tanıtım yazından dolayı teşekkür ederim. Bu güzellikleri güzel insanlara ulaştırabilmek için Harun Aybal dostumla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. O da kocaman bir teşekkürü hakediyor.
Gece saat 3'te bile dergi taradığım oldu. İndirenlerin sayısı az olsa da
ihtiyacı olanlara bu dergileri ulaştırmaktan hoşlanıyoruz.

Aşkın Güngör dedi ki...

E o zaman sevgili Harun Aybal'a da sonsuuuuuuuuuz teşekkürler ediyoruz.

Yeter ki durmayın...

Durmayın...

O kadar çok duran var ki.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.ÇROP u başından beri takip ediyorum.Ama yapılan bu güzel iş beni ziyadesiyle heyecenlandırdı.İş yerimdeki yoğunluk ve yorgunluğu unutturdu.Bir an önce dergilere bakmak istiyorum.Benim gibi çok üye vardır eminim,bu mutluluğu hisseden.Tekraren teşekkürlerimi iletiyorum,sağlıcakla kalın..
S.Selim BİLGİN / ANKARA

Linkler

Related Posts with Thumbnails