25 Kasım 2007 Pazar

SELEN 3 KÜÇÜK KORSAN




Kitap Adı: Selen Çizgi Roman sayı:3 – Küçük Korsan
Yazar: Aysel Gürmen
Dizi: 35
Ebat: 17x24 cm
Sayfa: 32 sayfa
ISBN: 978-975-587-134-9
Fiyat: 5 YTL



Eğer bir yerli çizgi roman klasikleşek ise işte bu SELEN çizgi roman serisi olacaktır! Sesime kulak verin; tabii Selen'in sesinden sonra, söylüyorum işte, bu seri raflarınızda koleksiyon değeri yüksek bir çalışma olarak yer alavak.

Kapak yenilenmiş ve karton kapağa geçilmiş. Bu sayıyla birlikte raf ömrü uzun olacak derginin. Buna ek olarak çocuk dergisi formatına has numaralama sistemine ek olarak Selen 3 "Albüm adına sahip" artık: Küçük Korsan... Bu şekilde her sayı kendi adıyla anılacak. Çocuklar kendi aralarında "sende Selen 1...10 var mı?" yerine "Bende Selen'in Küçük Korsan macerası var, sen de var mı, yaaaaa?" diyebilecekler.

Özellikle ilköğretim 2-5 arasındaki çocuklarla çocuğunu anlamak isteyen her yaştan anne ve babaya hitap eden bu eser serisi yine basit ve hedef kitleye uygun çizim, sululaşmayan espri düzeyi ve özel örülü dil örgüsüyle tam da olması gerektiği gibi olmuş.

Yine de eleştirilecek yanı yok mu diye soracaklara yanıtım olacak "var!". Keşke yayınevinin logosu kapakta yer alsaydı. Bir de içerideki çizim tasarımlarında "baba" figürüne takıldı aklım: Sanki iri çizilmiş bir çocuk resmi gibi babanın yüzü. Oturaklı ve baba yerine küçükmüş de büyümüş gibi bir çocuk yüzü var adamcağızda.

Ha, bir de öyküyü eleştirmek gerekiyor... Çok şirin olmuş... Ama bu kadar da olmaz ki :)

Aysel Gürmen - Uğur Köse ikilisi daha çok eser üretcekler gibi... Ellerinize aklınıza sağlık!

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails