3 Mayıs 2021 Pazartesi

Lanetli Çizgi Roman: Üç Sanatçı da 50 Yaşını Görmeden Öldü

Ümit Kireççi
...
Dwayne McDuffie, Robert L. Washington III ve John Paul Leon üç yetenekli çizgi roman sanatçısıydı ve üçü de DC Coics'in Static (Shock) adlı comicsinde birlikte çalıştı ve üçü de 50. yaşlarını göremeden hayata veda ettiler.


Static, bilmeyenler için kısaca anlatayım, DC Comics'in alt yayın evi olan Milestone Comics'in bir kahramanı olarak dört kişilik kalabalık bir kadro tarafından yaratıldı. Tarihler 1993 yılını gösterirken Dwayne McDuffie, Denys Cowan, Michael Davis ile Derek T. Dingle dörtlüsü James Brown'un aynı isimli şarkısından ilham alarak Static kod adlı genç ve siyahi bir genci çizgi roman dünyasına kazandırdılar. Ancak eminim hiç biri sonradan olacakları hayal bile etmemiştir.


Üç yetenekli sanatçının bir araya gelerek çeşitli diziler halinde yarattıkları maceraları hem çizgi roman hem de çizgi film olarak gençlere sunulan Static'in adeta lanetli diyebileceğimiz gizemli etkisi Dwayne McDuffie, Robert L. Washington III ve John Paul Leon'un 50 yaşına girmeden ölmesiyle ortaya çıktı. 


Dwayne McDuffie, 20 Şubat 1962 tarihinde dünyaya gelirken 21 Şubat 2011 günü henüz 49 yaşındayken vefat etti. Ben 10 dahil birçok çalışmada yer alan yazar kalp ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti.

Robert Lee Washington III, 29 Kasım 1964 tarihinde dünyaya gelip 7 Mayıs 2012 günü henüz 48 yaşındayken kalp kriziyle hayata gözleri yumdu.

John Paul Leon ise 26 Nisan 1972 tarihinde dünyaya gelip 1 Mayıs 2021 günü henüz 49 yaşındayken kansere yenik düştü.  

Toprakları bol olsun.

Şimdi tek temennim diğer sanatçıların başına bir şey gelmemesidir.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails