1 Eylül 2020 Salı

Mary Jane'le Peter Parker Birleşse mi, Ayrılsa mı?

Oktay Çakır
...
İki ayrı kitap, iki ayrı macera ama macera isimleri aynı ve konuları da hemen hemen aynı. Mary Jane ve Peter Parker arasındaki ilişki. 

Adamlar bu konuda çok uğraşmışlar gerçekten. Kavuştursak mı, ayırsak mı karar vermekte epey zorlanmışlar. Önce evlendirdiler. Daha sonra dingil (bence yani 🙂) bir yazar çıktı ve bu evliliği bitirmekle kalmadı, böyle bir ilişki yaşadıklarını bile unutturdu kahramanlarımıza. Şimdi bu konuyu ve bu olayla beraber gelen bütün sorunları düzeltmeye çalışıyor Marvel.



 Örümcek adam; maceralarında gerçek hayata dair sorunlara olsun, insanlar arası ilişkilerle olsun, diğer çizgi roman karakterlerine göre çok daha gerçekçi bir şekilde yaklaşmıştır. Ömrünün çoğunu parasız geçirmiş, faturaları için, kirası için sürekli çalışmış yada iş aramış, gerçek yaşamda ki gibi insanların çektiği sıkıntıları bize yansıta bilmiş, süper güçleri olmasına, süper güçlü suçlular ile savaşmasına, başka evrenlere yolculuk etmesine rağmen, normal insanların sorunlarıyla da uğraşmaktan geri kalmamış ve her zaman " Mahallenizin sevimli kahramanı" olmaktan vazgeçmemiştir. Süper kahramanın da hastalanabileceğini, yediği şeyler yüzünden midesini boza bileceğini ve tuvalet bulma derdine düşebileceğini göstermiştir. Yeri gelmiş cebinde ki son parayı ihtiyacı olan birisine verebilmiş, yeri geldiğinde de kötü bir bağımlılığı yada farklı bir sıkıntısı olan insanlara Örümcek adam olarak değil Peter Parker olarak yardım ederek, bir şeyleri başarmak için süper güce sahip olmamızın gerekmediğini, normal bir insan olarak da ihtiyacı olanlara yardım edebileceğimizi göstermiştir.

Kadın erkek ilişkilerini de, diğer kahramanlara göre daha gerçekçi bir şekilde yaşamış, kaybetmeyi de kazanmayı da, aşk acısını da, gerçek sevginin gücünü de bize başarılı bir şekilde yansıtabilmiştir.

" Büyük gücün, büyük sorumluluk" getirdiğini kendine felsefe edinmiş ama bunu süper güç olarak değil, gerçek gücün, insanın kendi içinde ki irade gücü olduğunu kabul edip, sorunlar ile bu şekilde başa çıkma yolunu seçmiştir.

Eğer bu güne kadar "Mahallenizin sevimli kahramanı" ile tanışmayan varsa, tanışmasını tavsiye ederim 🙂

Not: Yarışma için yazı yollayamadım ama sanırım böyle bir yazı yollardım 🙂

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails